IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ретрограден Меркурий – какво да очакват зодиите от Дева до Риби?

23 януари 2021 19 30

Планетата ще влезе в такъв период още 2 пъти до края на 2021-а

IStockphoto

Меркурий – най-близката планета до Слънцето, става ретроградна. Въпросната фаза започва на 30 януари и няма да продължи много дълго, само до 21 февруари. Но дните са напълно достатъчни, за да разбъркат ежедневието ни и да го изпълнят с напрежение и проблеми.

Важно е да отбележим, че още два пъти до края на 2021 г. Меркурий ще има същия транзит. В края на този месец планетата попада в знака на Водолея, а след това в Риби. По-късно, през пролетта (30 май), та чак до 23 юни (в Близнаци), тя отново ще е ретроградна. Последната такава е от 27 септември до 18 октомври, когато ще бъде във Везни.

След като ви разказахме какво да очакват от ретроградния Меркурий хората от Овен до Лъв, ето и информация за останалите от зодиака:

Дева

Като едни от най-организираните в зодиака, вие ще бъдете най-огорчени от проблемите в планирането. Дори и да се стараете, няма да ви липсват спънки и объркване. Ето защо просто трябва да бъдете по-гъвкави.

Ще закъснявате с крайните срокове и нищо няма да е така, както сте го предвидили. Затова просто се заредете с търпение. След 21 февруари ще имате възможност да поправите нещата и ще влезете отново „в релси“.

Везни

Везните ще искат да творят през този период, но генерирането на идеи и стартирането на нови проекти ще им бъде адски трудно. Ето защо е добре да се върнат назад и да потърсят нещо, което са оставили недовършено.

Що се отнася до връзките или новите запознанства, хората с този знак също няма да вървят напред. Може да се появят личности, които искате да забравите, но те ще ви разсеят поне малко от предизвикателствата през ретроградния Меркурий.

астрология, планети,

IStock

Скорпион

Ретроградният Меркурий ще накара Скорпионите да се затворят дълбоко в себе си и да потърсят причина за своите емоции. Някои конфликти от детството ще изплуват отново, но вместо да тъгуват, е добре да се обърнат към хора, на които имат доверие и да поговорят приятелски.

Периодът е идеална възможност за отстраняване на разногласия – в семейството или връзката. Също така, нищо чудно да възобновите някое дългогодишно приятелство, прекъснало без причина.

Стрелец

Планетата ще ви накара да се почувствате „изгубени в превода“. Ако не сте внимателни, проблемите с комуникацията – с колеги, партньори, роднини и приятели, ще се засилят. Освен пропуснати срещи и обаждания, които са нещо обичайно за ретроградната фаза, ще ви убягват и доста подробности, които са много важни.

Докато енергията на вашия огнен знак ви кара да действате, то не забравяйте, че се намирате в ретрограден Меркурий и трябва да обмисляте внимателно всяка ваша стъпка. Сега не е време за прибързани решения!

Козирог

Козирозите са големи прахосници. Те трудно спестяват пари, още повече, когато Меркурий е ретрограден. Тогава всяка стотинка е важна и не бива да се правят сериозни покупки. Също така, за да избегнете някои затруднения, не бива да вършите всичко в последния момент.

По време на въпросния транзит се опитайте да сложите ред в сметките си. Направете си разчет на парите и ги разпределете така, че да платите всичко навреме и да не задлъжнявате излишно.

Водолей

Транзитът протича изцяло във вашия зодиакален знак, ето защо вие ще го почувствате доста осезаемо. Обикновено сте пълни с нови идеи и аргументи, Водолеи, но сега може да останете с усещането, че сте в триседмична мъгла – тотално блокирали. 

Дайте си почивка и забавете темпото. Освободете се от всякакви очаквания до края на периода. След това ще започнете отначало. 

Риби

Първият ретрограден период за годината ще промени духовно Рибите. Те ще трябва да намерят баланс между личните цели и тези на колектива, в който се намират.

Вместо да изпадате в драматизъм и да засилите дискомфорта с мрачни мисли, помислете как да се мобилизирате след края на фазата и да наваксате с плановете. След дните на емоционално изтощение идват хубави моменти.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари