IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ерос, лудус, агапе... Стиловете любов според зодията ви

18 април 2021 19 30

Разберете повече за вашия любовен стил

Снимка: Istock

Има само шест вида любов – агапе, ерос, лудус, мания, прагма и сторге. Всеки човек и всяка зодия имат свой собствен стил, който съответства на начина, по който обича. Вижте вашия знак къде принадлежи.

Агапе

Агапе се изразява в безусловна любов към вашия партньор и готовност да поставите неговите нужди пред своите. Хората от този тип са безкористно влюбени, които дават много във връзката, обграждат с грижа своя избраник и не очакват нищо в замяна.

Най-често стилът агапе се проявява при представителите на зодия Дева, тъй като те са склонни да поставят нуждите на партньора си над своите и да бъдат абсолютен перфекционист във връзките.

В тази група влизат и Везните, въпреки че този знак може да прояви съмнение, ако прави твърде много за своя партньор. Но, намирайки баланс, Везните показват своята романтична страна в целия си блясък.

Ерос

Хората с този стил на любов харесват, когато връзките се развиват бързо, с буря от страст и без излишна скромност. Дългият период на ухажване е непоносим за тях. Тяхната природа изисква пламенна любов.

Овен и любов от пръв поглед? Да, да! Това е точно вашият избор. Представителите на този знак са страстни, ярки, пламъкът на любовта им може да гори вечно. Не всеки е в състояние да обуздае феерията от чувства и страсти, на които Овенът е способен.

Лудус

Любовта е игра, в която хората със стил Лудус имат намерение да печелят. Физическото привличане за тях често е по-важно от емоционалната съвместимост и лоялност. Непринудените връзки и секс са техният път.

Ако сте Стрелец, сигурно знаете, че приключенията са идеални за вас, защото всеки нов човек е ново приключение, нова игра.

Е, ако сте Скорпион, от първа ръка знаете какво означава да се насладите на отмъщение. В крайна сметка има неща, които не сте в състояние да забравите и да простите. Може би затова може да имате затруднения с дългосрочните връзки.

Мания

Хората от този тип са склонни към емоционална зависимост, те постоянно се нуждаят от доказателство за чувствата на партньора си, защото не се чувстват напълно уверени в себе си и в резултат на това във връзката. Те са ревниви, опитвайки се да контролират, ограничават и изнудват. Всъщност те просто искат да се чувстват сигурни във връзката и това е напълно разбираемо.

Представителите на зодия Рак обичат и ценят емоционалната привързаност. Това са романтични хора, които не се страхуват да покажат чувствата си и да покажат на близките си колко имат нужда от тях.

Друг особено романтичен знак са Рибите. Те са толкова чувствителни, че изпитват твърде много колебания във връзката. Усещайки студенина или малко откъсване от партньора, те веднага ще поискат доказателство за любовта им.

Телецът също може да бъде отнесен към стила на любовната мания. Тъй като този знак жизнено се нуждае от доверие в партньора, те изискват безусловна любов и сляпа лоялност от своите избраници.

Прагма

Практичността и логиката са двамата най-добри приятели на хората с прагма тип любов. Те са склонни да използват разумни аргументи при избора на партньор. Не, те не са безчувствени, но връзката им се контролира повече от разума, отколкото от чувствата.

Близнаци, признайте, вие сте склонни да взимате решения повече с ума, отколкото със сърцето си. Мислите за връзката си като за нещо практично и ако не е, се чудите как бихте могли да участвате в нея.

Ако сте Козирог, тогава знаете, че отнема време, за да се отворите и да покажете любовта си. Вашият партньор ще трябва да работи усилено, за да ви докаже, че е достоен да бъде до вас.

Сторге

Най-важните неща в една връзка са доверие, близост и сплотеност. Хората, които отговарят на този стил, обичат себе си и им харесва да бъдат отдадени на някого. За тях е много важно да бъдат не просто любовник, но и най-добрият приятел за партньора си.

Видът на любовта на Лъвовете е сторге. Това са хора с големи сърца (дори и да се опитват да го скрият внимателно) и те не могат да обичат някого без пълен емоционален контакт и взаимно разбиране.

Мъдрите Водолеи предпочитат също живот, който ги предизвиква. Но те със сигурност знаят, че партньорството е идеалният начин да достигаш върховете в различни области. Схема за постигане на висоти.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари