IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лятна ваканция: 14 неща, които трябва да сложите в куфара

25 юли 2021 16 30

Пътувайте с лекота и изглеждайте невероятно

Снимка: iStock

Когато коронавирусът удари, светът, какъвто го познавахме, напълно изчезна. По това миналата година нямахме възможност да напуснем къщите си, камо ли да тръгнем към някоя по-топла дестинация. Сега, в разгара на ваксините и отстъпването, поне за малко, на пандемията, хотелската стая край морето се усеща все по-близо. Но ако смятате, че планирането на това дългоочаквано пътуване е било предизвикателство, явно още не сте започнали да опаковате ваканционните си тоалети. 

Въпреки че карантината може да ни е научила много за модните избори, които правим ежедневно, тя не успя да ни предаде абстолютно нищо за опаковането на ваканционна мода. Ако обаче сме научили нещо от отказа ни да платим за допълнителен багаж в самолета, това е, че не е нужно да носим много неща, за да изглеждаме добре. Това, което имаме нужда, са няколко ключови неща, които могат да бъдат комбинирани помежду си и да създадат разнообразни тоалети. 

По-долу сме направили списък със задължителните ваканционни модни артикули, препоръчани от известни стилисти. Заедно техните избори създават най-добрия гардероб за почивката ви, който ви позволява да спестите място в куфара си и да имате множество ежедневни опции, от които да избирате, независимо от продължителността на престоя ви. 

1. Традиционна бяла тениска

пола, раирана

Снимка: iStock

Стилистката Тара Суеннен, която работи с известни личности, съветва да изберете неутрални цветове за основа на външния си вид, а изрязаната или традиционната бяла тениска е идеалният пример за това. "Тези артикули могат да бъдат комбинирани с почти всичко - поли, ленени панталони, гащеризони, дънки с висока талия и много други", казва Суеннен пред InStyle. Тя допълва, че тази дреха е наистина универсална и лека, което я прави задължителна в куфара. 

2. Скъсен панталон

торбести панталони,

Снимка: iStock

Противно на общоприетото схващане, не е нужно да опаковате панталони във всякакъв цвят и дължина, когато отивате на почивка. За да улесните нещата, Суеннен казва да се придържате към три чифта в три основни цвята, за да може да ги съчетавате с други неутрални или цветни горнища през целия си престой. 

3. Шапка "идиотка"

шапка идиотка

Снимка: iStock

Очаквайте гардероба ви през лятото на 2021 година да бъде вдъхновен от 90-те, започвайки с шапката "идиотка". Напоследък тя е известна като перфектния аксесоар, който да блокира слънцето или да добави малко разнообразие към ризата и панталона ви. 

4. Мини пола

пола, трикотаж,

Снимка: iStock

Вдигнете ръка, ако някога сте носили мини пола като риза. Ако не, стилистът Брит Теодора силно ви препоръчва да опитате този брилянтен хак. "Обичам дрехи, които са две в едно, особено ако опаковам ръчен багаж", казва тя пред InStyle. Съветва да комбинирате полата с ленени панталони с висока талия, ако я носите като риза. Ако си я използвате като пола, добавете риза с копчета. 

5. Сини дънки

бяла риза,

Снимка: iStock

Сините дънки и белите тениски се съчетават перфектно от десетилетия наред и тази година не прави изключение. Суеннен уверява, че чифт от тези панталони ще ви е нужен на всяка ваканция, така че веднага го слагайте в куфара. Сините дънки са изключително универсални. Носете ги с широка блуза, тениска или риза за ранна вечерна разходка, или пък със стегнат секси плетен потник за романтична среща. 

6. Къси панталони

дънки istock

Снимка: iStock

Докато сме на дънкова тема, шортите от тази материя са друг чудесен пример за дреха, която може лесно да бъде облечена през лятото. Комбинирайте ги със страхотни аксесоари като гривни или колиета и ще бъдете перфектни за вечер на плажа.

7. Лятна рокля

златна рокля

Снимка: iStock

Чрез проста смяна на джапанките с чифт токчета или дори ботуши, Суеннен казва, че летните рокли могат да бъдат вашето перфектно решение за вечерта през лятната ви ваканция. Комбинирайте я с блейзър или пък само добавете интересна чанта. Все пак е лято, не трябва да се обличаме прекалено много.

8. Ленена риза

риза, синя

Снимка: iStock

Ризите правят страхотно допълнение към основния гардероб, но могат да се превърнат и в интересен аксесоар. Теодора казва, че обича да взима голяма мъжка риза, която да сложи върху банския си костюм, да я комбинира с късите дънкови панталони или пък да я носи като рокля, която да закопчае по-късно през нощта, ако стане хладно.

9. Забележим аксесоар

гривна istock

Снимка: iStock

Въпреки че не е нужно да сложите пет чифта обувки в куфара си, Суеннен казва, че не трябва да забравяте за забележимите аксесоари. Според нея, в тази графа попада всичко от винтиж колие до златна гривна. "Това е единственото нещо, което ще ви помогне да промените ежедневния си вид и да го превърнете в нещо по-изискано за вечерта", допълва тя пред InStyle. 

10. Сандали 

сандали на

Снимка: iStock

Що се отнася до обувките, стилистите съветват да заложите на сандали с връзки, които да бъдат основна част от ваканционния ви гардероб. Те могат да се съчетават както с обикновени дънки, така и с вечерни рокли и поли. Изберете нещо по-цветно като жълто или синьо, за да добавите разнообразие към тоалета си.

11. Нещо за плажа

плажна рокля,

Снимка: iStock

Едно от задължителните неща за лятната ви ваканция трябва да бъде дреха, с която да ходите до плажа и обратно. Тя ще ви помогне да се предпазите от слънцето преди да сте намазали и ще ви позволи да отидете спокойно на обяд без да се притеснявате от политиката на ресторанта. 

12. Плетена чанта

плетена чанта

Снимка: iStock

През 2020 година сламените тоалети бяха изключително популярни, а тази година ще имате още по-голямо разнообразие в този аспект. Вече не говорим само за дрехи, но и за аксесоари като чанти, шапки и сандали. Според стилистката Тайлър Миньор, плетените чанти са чудесно място, в което да държите хавлията и слънцезащитния си крем. Също така може да сложите интересен шал около дръжката и да я вземете със себе си на нощна разходка.

13. Слънчеви очила

дълга коса,

Снимка: iStock

Не забравяйте за слънчевите си очила! Докато всеки един стил е подходящ за лятото, стилистите казват, че тазгодишната мода се върти около авиаторските модели, защото те осигуряват максимално покритие, което да ви предпазва от слънчевите лъчи. Те също така могат да внесат малко елегантност и стил в летния ви тоалет.

14. Кимоно

Стилистите казват, че ако искате нещо необикновено за почивката си, трябва да изпробвате кимоноподобните стилове. Минор казва, че кимоното е чудесен избор за летните ваканции, защото могат да се носят както край басейна, така и по центъра на града, в който сте отседнали. Просто ги комбинирайте с хубави сандали, дънкови шорти и интересна чанта и сте готови. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари