IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ретрограден Меркурий – кои зодии ще засегне най-много?

23 септември 2021 17 30

Очакваме го на 27 септември

IStockphoto

Гледат ли ви накриво, когато излизате навън тези дни? А имате ли проблеми в комуникацията с вашите близки и приятели? Не се притеснявайте! Проблемът не е във вас, а в ретроградния Меркурий, чието влияние вече се усеща върху представителите на някои знаци в зодиака. Настъпвайки на 27 септември, при това в нерешителните Везни, той ще донесе смут в отношенията. И това ще продължи чак до 18 октомври.

Заради транзита, повече от 3 седмици всеки от нас ще има драми от различен характер – едни в любовния живот, други на работното място, трети с най-близките хора. Въобще, хаосът ще е пълен и за да се измъкнете от него невредими, трябва да сте доста търпеливи и да не взимате обидите и критиките към вас твърде насериозно, защото всичко идва от въпросната планета и лошата фаза, в която попада.

Макар знакът Везни да е кардинален, носещ баланс и романтика във връзката, сега той ще сее подозрения и ще причини множество притеснения, продиктувани заради недоизказани думи или погрешно разбрани такива, идващи заради енергията на Меркурий.

След като ви разказахме хората от кои зодии ще усетят най-слабо влиянието на ретроградния Меркурий, е време да ви разкрием при кои ще бъде обратното:

зодиак IStock

IStock

1. Овен

Ретроградният Меркурий ще засегне най-силно партньорствата на Овните. Те трябва да внимават с това как комуникират с половинката, за да не съжаляват за думите си после. Освен това Хирон, астероид, свързан с нашите най-дълбоки рани, ще създаде опозиционен аспект с Меркурий. С него периодът става още по-тежък.

„Противопоставянето на Меркурий на Хирон ще бъде катарзисно, ще даде урок на Овните за смирение и ще им покаже пътя за възстановяване на доверието във взаимоотношенията“, коментира пред Bustle астрологът Луми Пелинку. По думите на специалиста, представителите на знака трябва да избягват импулсивни решения, защото заради тях ще кажат нещо, което всъщност не мислят.

2. Рак

По време на ретроградния Меркурий, Раците ще се почувстват не на място, защото ще се активира домът, свързан с техните корени. „Може да се почувстват неловко по отношение на емоционалната си сигурност, а старите семейни рани да изплуват на повърхността“, изтъква Пелинку.

Ако Раците пренаредят мебелите у дома и се отърват от някои вещи, ще се почувстват по-добре и ще се вдъхновят за ново начало, но то трябва да бъде поставено след 18 октомври. Въобще, освободят ли се от повече неща, които им тежат на сърцето, това ще им подейства терапевтично.

3. Везни

Транзитът ще открие най-лошите навици на Везните, които имат нужда от пробуждане. „Да не се изненадват, ако започнат да измерват доверието си въз основа на одобрението на другите“, казва астрологът. По думите му, хората от този знак са склонни да се жертват за другите, само и само, за да има хармония, но заради Ретроградния Меркурий емоциите ще им дойдат твърде много.

Според специалиста, Везните трябва да използват следващите седмици, за да подобрят начина си на изразяване – устно и особено писмено, най-вече в чатове, където могат да останат неразбрани. Това ще сведе до минимум безсмислените спорове и клюки, в които ги въвличат.

4. Козирог

Меркурий попада в дома на работата и целите на Козирозите. Затова трябва да бъдат много внимателни как общуват с колеги и връстници. Това може да бъде труден транзит за тях и желанието им да са успешни, смята Луми Пелинку.

Всички Козирози ще общуват неправилно с началниците си и ще имат напрежение на работното място от 27 септември до 18 октомври. Това ще накара някои да потърсят нови места за изява и кариерно развитие. В тази връзка астрологът съветва да успокоят нервите, разхождайки се сред природата, медитирайки или слушайки релаксираща музика. По този начин ще видят всяка стресова ситуация по друг начин.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари