IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ретрограден Меркурий – кои зодии засяга най-силно?

21 януари 2022 17 30

След 25-и ще донесе положителни емоции за някои

IStockphoto

Планетата, отговаряща главно за комуникацията между хората, но и за пътуванията и ефективността на технологиите, навлезе в своята ретроградна фаза на 14 януари. Попадайки в знака Водолей, тя промени плановете на мнозина и за жалост, ще е така поне до 3 февруари.

Всеки, имащ различна гледна точка от вашата, ще ви бъде крив, което е съвсем нормално. Това обясняват астролозите, които все пак прогнозират, че в следващите няколко дни нещата може и да не са толкова зле, както в началото.

Атмосферата ще стане малко по-интензивна и сериозна от 25-и януари, когато Меркурий се движи назад, за да стигне до безмилостния Козирог. Тази енергия ще предизвика огромна вълна на кармично освобождаване, което може да донесе проблясък и надежда за тези, които са готови да поемат отговорност за действията си.

На 28-и ще има напрежение, защото тогава планетата пресича трансформиращия се Плутон. Някои ще почувстват, че губят почва под краката си. Но пък това ще им помогне да се отърват от токсични роднини и и приятели. И всяка загуба ще отстъпи място за повече положителни емоции и нови запознанства.

Кои знаци ще бъдат най-засегнати от ретроградния Меркурий?

астрология, зодии,

Pixabay

1. Телец

Зодиакалният знак попада в дома на финансите и парите. Не е изключено напрежение на работното място или такова, свързано с издръжката на семейството. Ретроградният Меркурий ще накара родените с тази зодия да се замислят за това дали техният обществен образ или кариера са в съответствие с личните им вярвания.

Според астролога Лорън Донелсън, Телците обичат да си стоят в зоната на комфорт, а навлизането на Меркурий в ретроградната фаза ще ги изкара извън нерви. „Тя прави тригон към Уран, планетата на разрушенията. Очаквайте неочакваното. Тези две планети внасят големи промени живота ви в момента, така че се дръжте здраво“, казва тя пред Bustle.

2. Водолей

Първият дом – на личността, както и дванадесетият дом – на подсъзнанието, ще се сблъскат по време на ретроградния Меркурий. Те ще накарат Водолеите да анализират повече, най-вече да осмислят начина си на изразяване и общуване с околните. Може да се почувстват неразбрани, което е породено от проблемите с комуникацията през периода.

„Не е време за поставяне на цели, а за поглеждане назад... Трябва да преосмислите как общувате и какво искате да представите на света“, казва астрологът. И съветва родените под знака да забавят своята целеустременост.

3. Козирог

Планетата ще повлияе на идентичността на Козирозите. Ако те се чувстват притиснати от обстоятелствата и не са открили своето поприще, време е да направят крачка назад и да променят нещо. Идентифицирайки проблемите, те ще открият формулата за успех.

Според Донелсън, Козирозите трябва да отсеят най-важните за тях хора. Те трябва да се примирят с факта, че някои следят всяка тяхна крачка и не бива да се предават точно през въпросния период. Макар да се съмняват в близки и познати, самите те трябва да подобрят комуникацията си с тях и да бъдат по-доверчиви.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари