IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъщерята на Стойко Сакалиев има нужда от средства, за да пребори рака

7 февруари 2022 18 00

Футболистът моли за помощ, за да съберат парите за лечението

Стойко Сакалиев, личен архив

Стойко Сакалиев, личен архив

Дъщерята на Стойко Сакалиев – Любомира, има рядък вид рак – синовиален сарком. Това съобщи бившият нападател на ЦСКА и настоящ администратор на червения клуб. Известният футболист сподели емоционален пост във Facebook, с който помоли за подкрепа, за да може да събере парите за лечението на 18-годишното му момиче.

„Вече много от вас знаят, че съм изправен пред трудно изпитание! Дъщеря ми е болна от много рядък вид рак – синовиален сарком. Преди месец претърпя тежка операция, премахнаха й бъбрека и сега предстои лечение, химиотерапия. Сумата, която беше обявена от болницата, е ориентировъчна и е около 70 000 евро!“, написа той и уточни, че е получил голяма подкрепа от човек, но тя не е достатъчна.

Миналата година момичето е имало бал, но след това животът му се е променил рязко. Чувайки тежката диагноза, с родителите му тръгват по лекари. А сега се налага скъпа химиотерапия след операцията и други различни манипулации, за да се възстанови напълно.

„Днес някои от тях са предприели действия за събиране на средства, за да спомогнат лечението! Тъй като преводите по сметка на болницата са международни и има много висока такса, затова ме помолиха да дам личната си сметка, в която след като се събере по-голяма сума от средства, ще бъдат преведени директно по сметката на болницата! Разбира се, всеки един получен приход и преведен след това ще бъде документиран и постнат тук в страницата ми!“, коментира Сакалиев, изтъквайки, че ще има пълна прозрачност за финансовите дарения, които семейството му получи.

Стойко, който мнозина познават и като бивш футболист на отборите „Нефтохимик“ и „Черноморец“, благодари предварително на всички, които по един или друг начин могат да са полезни за кампанията за набиране на средства, която вече тече.

Ето и сметките, на които може да изпратите пари за лечението на момичето:

Stoyko Marinov Sakaliev
IBAN BG59FINV91501017584451

Директна сметка на болницата
The Royal Marsden NHS Foundation Trust Lloyds TSB Bank plc
67/69 Old Brompton Road, London, SW7 3JXSWIFT: LOYDGB2L
IBAN : GB62LOYD30978601022176 BIC No: LOYDGB21051
Основание : Lyubomira Stoykova Sakalieva 783293
Account No: 01022176
Sort code: 309786

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари