IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кажи „Здравей“ на пътуванията през пролетта

8 април 2022 11 00

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всяка година пролетта ти предоставя чудесна възможност за опознаване на нови места. Позитивната енергия и слънчевите моменти са на една ръка разстояние от теб, а причините да пътуваш през пролетните месеци са безброй. От една страна, популярните туристически дестинации не са толкова оживени, а от друга – офертите за самолетни билети, които можеш да намериш на esky.bg, са по-изгодни преди настъпването на летния сезон. Да не забравяме също, че за пръв път от две години можеш да се радваш на пълноценна почивка, поради утихващата пандемия и премахването на ограниченията.

Лисабон

Португалската столица определено е сред любимите на туристите, предлагайки изключителни пейзажи, уникална архитектура, приятна атмосфера и автентична кухня. Освен интересното преживяване, което ще ти поднесе Лисабон, градът е чудесна отправна точка за по-дълги пътешествия. Можеш да се потопиш в магията на Синтра, да се отдадеш на приключения в Лагос или да отидеш до н. Кабу да Рока – най-отдалечената западна точка в Европа.

Будапеща

Унгарската столица е перфектното място, ако искаш да си подариш един незабравим уикенд, но без да харчиш много средства. Дестинацията предлага изобилие от забележителности, а най-известната е унгарският парламент. Можеш да се насладиш на внушителната му архитектура от различни точки, а по залез слънце гледката е просто незабравима. Потопи се в атмосферата на града, посещавайки също базиликата „Св.Стефан“, както и замъка „Буда“.

Виена

Романтична или семейна дестинация – Виена е и двете! Няма турист, който да не прекара поне ден в един от най-известните увеселителни паркове – Пратер. И малки и големи могат да намерят по нещо за себе си – от екстремни преживявания до прекрасни гледки, които се виждат от прочутото Виенско колело. Разходка из зашеметяващите дворци „Хофбург“ и „Шьонбрун“, катедралата „Св. Стефан“ и църквата „Карлскирхе“, може да направи посещението ти във Виена още по-вълнуващо.  

Посети esky.bg/oferti, за да се възползваш от изгодни оферти до най-забележителните дестинации, които ще те дарят с незабравими спомени.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари