IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трите зодии, които никога няма да простят обида

14 май 2022 19 30

Вижте кои са най-докачливите знаци

Снимка: Istock

Обидата е познато чувство на всеки. Но при всеки тя се проявява по различни начини: някои знаци на зодиака бързо „отминават“, докато други се отличават с отмъстителност. Кои зодии реагират най-остро на обида и я помнят дълго време?

Рак

Основната планета на този зодиакален знак е Луната. Тя отговаря за емоциите, така че Раците са много чувствителни. Те реагират остро на всичко, което ги обижда, въпреки че на пръв поглед трудно може да го разберете.

Ако човек е в добро настроение, той може да се шегува весело, да зареди околните с оптимизъм, да сподели болката си и да изслуша събеседника. Но често Раците „правят от мухата слон“. Ако са доловили в думите ви „камък в градината си“, тогава могат да се вглъбят в себе си и да спрат да общуват.

Причината за подобна реакция на този знак се крие именно в тяхната уязвимост. Всяка дреболия може да бъде причина за негодувание. Понякога хората наоколо не разбират дори каква е причината. Раците никога няма да бъдат първите, които се помиряват, дори ако са много притеснени от случилото се или се чувстват виновни. Когато емоцията е силна, те дори ще измислят план за отмъщение и ще го прилагат последователно.

За да не се нарани случайно деликатната духовност на представителите на този знак, критиките и разумните твърдения трябва да бъдат изложени в най-меката и деликатна форма. Трябва да се помни, че една невнимателна дума може да предизвика кавга и дълго мълчание.

Дева

На пръв поглед Девите имат уравновесен характер, външно сдържани и земни, но в душите им кипи истински вулкан. Те са перфекционисти, които анализират всичко и непрекъснато се стремят към съвършенство.

Девите са добри изпълнители. Това винаги са второстепенни играчи, отличаващи се с търпение и сдържаност. Те са в състояние да създадат идеални условия за техните близки да работят и живеят, предпочитат да не се конфронтират с другите и да не се гневят. Но ако представителите на този знак са обидени, тогава те не могат да дойдат на себе си дълго време, без да разбират несправедливостта и не е лесно да простят. Девите никога не забравят причинената им болка. Ако преди сте били приятел на такъв човек и между вас е минала „черна котка“, ще бъде много трудно да си върнете доверието. Девите незабавно поставят нарушителя в „черния списък“ и е малко вероятно някога да бъдат изтрити от него.

Такива хора обичат реда и организираността във всичко. За да ги разгневите или обидите, достатъчно е да направите всичко хаотично, а не по план. Те се дразнят от необузданото поведение или проявата на интимност на публично място.

Една от причините за обидчивостта на Девите е тяхната критичност. Те забелязват всякакви недостатъци в хората и се опитват да ги посочат или коригират. Това може да дразни хората, а Девите искрено не разбират защо не искат да приемат критиката им.

Но самите Деви често стават инициатори на помирението. Това може да се случи, когато те се успокоят, осмислят и анализират случилото се. Представителите на този знак имат критичен ум и здрав разум, така че трябва да им дадете време да разгледат ситуацията от различни ъгли. Ако приятелството или брачните отношения са ценни за Девите, те няма да ги прекъснат заради дреболии, ще са необходими по-убедителни причини. Но едва ли ще се откажат от критични забележки. Може би просто ще ги изразят в по-мека форма.

Скорпион

Хората, родени под знака на Скорпион, имат сложен характер. Те са много противоречиви – от една страна, те могат да бъдат изключително откровени и внимателни, от друга – хитри и отмъстителни. Те не обичат да парадират с емоциите си и не са склонни да пускат външни хора в живота си, но също като Раците са силно чувствителни. В живота са целеустремени и амбициозни хора, които буквално могат да надхвърлят възможностите си, за да постигнат това, което искат.

Не си струва да провокирате или ядосате един Скорпион, рискувате да получите „смъртен“ враг. Могат да се обидят за всеки повод и ще складират случката в паметта си за дълго време.

Скорпионите са един от най-отмъстителните знаци на зодиака. Такъв човек е в състояние да се справи с обидилия го както с думи, така и физически.

Отмъщението може да се случи и след много години. И докато вие отдавна може да сте забравили за конфликта, тогава обиденият Скорпион ще ви ужили ненадейно. Успешното „маскиране“ и способността да крият чувствата си позволяват на представителите на този знак да реализират неочаквано отмъщение.

Скорпионите са упорити – дори и да грешат, е малко вероятно да го признаят и да се съгласят на компромис. Много е трудно да се разбере от какво се е обидил такъв човек, тъй като той няма да се оплаче, считайки такова нещо под достойнството си, ще млъкне и ще се оттегли в себе си.

Скорпионите никога не прощават предателството. Ако това се случи, вие ще бъдете завинаги изтрити от живота им.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари

anonimen ( преди 1 година )
bingo vseki da misli nalii a nai odolo frazata nerazbrahme sas kakvo sme obidili e malko ne lepa vsicko znaete bravite se na sturavi ce ne znaeete ste vi kajem kato mu doide vreme
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Motorol ( преди 1 година )