IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Да изчистим България заедно" отново ще бъдат част от Световния ден на почистването през 2022

15 юни 2022 16 00

Снимка: IStockphoto

Снимка: IStockphoto

За 10-та поредна година "Да изчистим България заедно" ще обедини институции, неправителствени и бизнес организации и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда. Кампанията по почистване ще се проведе на Световния ден по почистването на 17 септември отново в подкрепа на каузите на най-голямото гражданско движение в света "Let`s Do It World".

Доброволческата инициатива на bTV тази година ще се проведе под наслов "Подай ръка на природата". Тя е насочена към личната отговорност и принос в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата.

От своето създаване досега еко-инициативата е получила подкрепата на над 2 500 000 доброволци от цялата страна. За същия период по информация от Министерство на околната среда и водите са събрани близо 94 000 тона отпадъци, което се равнява на повече от 200 напълно заредени самолета "Боинг 747", а от картата на България са изчезнали над 18 800 нерегламентирани сметища и замърсени зони.

Стартът на тазгодишния Световен ден на почистването ще бъде даден днес - 15 юни с мащабна акция пред Европейския дом в Берлин, по време на която своите апели за подкрепа ще отправят Председател на Европейския парламент Роберта Метсола, Председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и кмета на Берлин Франциска Гифай.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари