IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Huawei Watch Fit 2 – подходящ за всяка ситуация

27 юли 2022 15 00

Новият часовник на технологичния гигант може да пасне на всеки стил и не прави компромис с качеството

Снимка: Huawei

На пазар, който прелива от носими устройства, предлагащи всякакви функционалности, много потребители се лутат в избора на часовник, който едновременно да става за ежедневно ползване, но и да е подходящ за следене на спортните активности. С Huawei Watch Fit 2 технологичният гигант Huawei отговаря на тези очаквания.

Това устройство е по-ясна заявка, че компанията иска да достигне до по-младите потребители, които търсят удобство в деня си, но не са склонни да правят съществени компромиси с качеството на продукта.

Дизайн и персонализация

Що се отнася до дизайна, Huawei залага на три версии визии, предлагайки три цвята на часовника и каишките – бял, розов и черен. Целта е потребителите да могат да избират как да изглежда устройството, за да пасва максимално на стила им. Смяната на каишките се случва изключително лесно. На гърба на часовника има бутон, чрез който се освобождава използваната каишка и на нейно място може да бъде сложена друга.

1,74-инчовият AMOLED Full View дисплей пък е правоъгълен, с елегантно извити ръбове и резолюция 480x336. Ако сте ползвали предходната версия на часовника, ще ви направи впечатление, че тук екранът е с 18,6% по-голям от този на предишното поколение часовници от тази серия, а рамката около него е с 28,5% по-малка.

От Huawei са помислили и за допълнителната персонализация на часовника. За целта предлагат функцията Tap to Transfer, чрез която снимки и други изображения могат да бъдат прехвърляни от смартфона към часовника и след това могат да бъдат показвани на дисплея. Тази функция обаче е налична само при смартфоните на Huawei, които поддържат NFC и имат операционна система EMUI 11 или по-нова.

Говорейки за операционната система, тук компанията е заложила на известен редизайн, за да направи управлението на часовника много по-интуитивно. Така например на екрана вече се показват повече иконки на приложения, а местоположението им може да бъде променяно според желанието на потребителя.

Huawei не крие, че с този часовник се опитва да достигне до Поколението Z (родените между 1996 г. и 2009 г.) и да следва желанието за изява на индивидуалните вкусове. За целта Huawei Watch Fit 2 пристига с 12 предварително инсталирани дигитални циферблата, но дава опцията за сваляне на още 200. Но ако искате нещо конкретно, има възможност и сами да нагласите позициите на отделните модули в циферблата според вкуса ви. Компанията ясно разбира, че Поколението Z е склонно на чести промени и непрестанно търси разнообразие, затова е разработила часовника си в отговор на тази философия.

Huawei

Функционалности

За да използвате пълния потенциал на функциите на часовника, е необходимо да изтеглите приложението Huawei Health, с което да го свържете. Ако вече разполагате с телефон на Huawei, приложението ви е предварително инсталирано и е готово за работа.

Часовникът има вграден говорител и микрофон, благодарение на което лесно може да се отговаря или да се отхвърлят обаждания с натискане на един бутон. Другата опция е за изпращане на бързи отговори, които са предварително зададени. Ако пък сте пропуснали разговор, връщането на обаждане също може да стане през часовника, без да се налага да взимате телефона.

За онези, които използват умния часовник за следене на тренировките и обичат да слушат музика през това време, Huawei Watch Fit 2 предлага чудесна опция за създаване на собствен плейлист и качване на песни на устройството, с възможност за слушане, когато сте офлайн.

Софтуерните функции включват и умния асистент Huawei Assistant TODAY. Благодарение на него могат да се получават известия за предстоящи събития, добавени в личния календар. От Huawei са добавили и нов бутон за активиране на гласовия асистент. С всичко това Huawei се опитва да направи живота на потребителите по-лесен и по-подреден що се отнася до графика и купищата задачи.

Спорт

Една от наистина силните черти на часовника е възможността за проследяване на ежедневните тренировки, както и на обичайни показатели като брой крачки, качество на съня, пулс и други. Що се касае до спорта, Huawei Watch Fit 2 поддържа 97 различни режима на тренировки, като за 7 от тях има вграден анимиран инструктор. Можете да изберете определен курс за физическа подготовка, а инструкторът има задачата да ви преведе през целия процес. Ако се застоите повече в офиса, часовникът не пропуска да ви напомни, че е време да се размърдате, а ако искате да си създадете тренировъчна рутина, устройството е чудесен избор, защото влиза едновременно в ролята на помощник и на показващ резултатите. За изграждането на тренировъчна дисциплина се грижи и подобрената функция Healthy Living Management в приложението Health.

Добрата новина за онези, които обичат да бягат навън, е че Huawei Watch Fit 2 има подобрена сателитна система, която може да проследи маршрута ви с много по-голяма точност, включително на по-натоварени места в града. Както при часовника, насочен към бегачи – Huawei Watch GT Runner, и тук е вградена технология, която показва физическата ни подготовка чрез т. нар. Running Ability Index (RAI). Тренировките могат да се адаптират спрямо него за постигането на по-добри резултати, като се препоръчва време за възстановяване и дали не прекаляваме с тренировъчното натоварване.

Не на последно място Huawei Watch Fit 2 сигнализира, когато нивото ви на стрес се повиши и е време да се успокоите. Часовникът промотира здравословния начин на живот и дава препоръки за промени в режима на сън за по-добри резултати и създаването на наистина полезни навици. В приложението се събират полезни статистики за всяка тренировка, за стреса и съня. Часовникът следи непрестанно пулса и дава предупреждения, ако той излезе извън здравословните норми.

При нормално ползване батерията на Huawei Watch Fit 2 издържа до 10 дни, а при интензивно ползване – до 7.

С този модел Huawei поднася едно модерно и елегантно устройство, което е достатъчно издръжливо и адаптиращо се към активния начин на живот на потребителите.

Автор на статията: Елена Кирилова, Investor.bg

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари