IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пълнолуние в Близнаци: Кои 3 зодии ще засегне най-силно?

9 декември 2022 17 30

То е последното за 2022 г.

IStockphoto

IStockphoto

Пълнолуние в Близнаци се случи в сутринта на 8 декември. То последното за 2022 г., като в следващите няколко дни ще усещаме неговата силна енергия. Според прогнозите на астролозите, фокусът е върху комуникацията. Ето защо при някои ще има търкания и известна доза драма. 

Наричано още „Студената луна“ или  „Снежна луна“, въпросното събитие има по-висока траектория от повечето, случили се в предишните месеци. Това означава, че ще остане над хоризонта за по-дълго време. Именно поради този факт някои казват, че ще изгрее Луната на най-дългата нощ. Тя ще доведе до новолунието и следващия лунен цикъл, при който с всеки изминал ден от нея ще се вижда по-малко. 

Какво е значението на пълнолуние в Близнаци? 

Тази пълна луна също е синхронизирана с Марс. Процесът се казва лунна окултация, като при него Марс ще се появи, за да срещне луната в небето. И в крайна сметка ще изчезне зад луната, преди да се появи отново.

Множество проучвания доказват, че в нощи, в които луната е пълна, губим средно около 20 минути сън. Доказано е, че около това астрологично събитие ни трябват с 5 минути повече, за да изпаднем в покой и заспим дълбоко, отколкото по време на новолуние. И все пак не е нужно да разбираме чак толкова от астрология, за да знаем, че ден-два преди и след пълнолуние сме по-неспокойни.

Според астролозите, времето на пълнолуние в Близнаци, при което се въртим в леглото, е идеалното време за равносметка за това какво сме постигнали през 2022-а, какво може да промени във връзката и общуването с близките. 

астрология IStock

IStock

Студена луна - кои три зодии ще засегне най-силно? 

Близнаци

Това пълнолуние бележи кулминация и връхна точка за вас по отношение личностното израстване. Страстната планета Марс се движи ретроградно през вашия знак още от края на октомври. Тя ще ви помогне да намерите яснота относно това какви действия бихте искали да предприемете по-нататък и как най-добре да постигнете целите си. Може да подтикне някои Близнаци за скъсване на токсични връзки или разговори, с които да сложите край на отношения, които само ви вредят - било то лични или професионални. 

Не се притеснявайте, ако ви се струва, че напредъкът ви в нещата не е  с достатъчно добро темпо. Пълнолунието ще внесе смут при вас, за да си изясните разочарования и препятствия, които да преодолеете. Само така е можете да продължите напред. 

Стрелец

Най-близките ви връзки попадат под светлината на въпросната Студена луна. Ще се наложи да забавите темпото и да проверите междуличностните си ангажименти. Ще се разочаровате от вашия партньор и натрупаното до момента напрежение може да прерасне в конфликт. От друга страна, той може да е точно това, от което се нуждаете, за да бъдете отново свободни и щастливи. 

Въпреки че сте готови да спорите, запазете хладнокръвие, докато съобщавате чувствата и желанията си на другите. И бъдете готови да поемете отговорност за собствените си действия. Пълнолуние в Близнаци ще ви помогне да отворите напълно сърцето си за хората, от които сте крили много от емоциите си досега. 

Риби 

Когато пълната луна изгрява във вашия ултра-личен четвърти дом, няма как да не засегне сърцето. Според астролозите въпросната пълна луна ще е много специална за всички Риби. Тя е последната от живота ви, през която вашите двама планетарни управители - Юпитер и Нептун - ще бъдат заедно във вашия знак.

Зодиите, които най-често стават за резил

Хороскоп за декември – какво да очаква всяка зодия?

Китайски хороскоп 2023: Какво да очаква всеки знак? (1 част)

Като цяло, както винаги, вие се лутате между отговорностите на работното място и в личния живот. За да се почувствате по-добре, е добре да излеете онова, което има в душата ви.  Освободите ли се от мисли и чувства, които сте трупали в себе си, ще сте много по-успешни в офиса и в общуването с близките. Понякога казването на истината е добър ход, нищо че е далеч от зоната на комфорт за представителите на тази зодия. 

Кога е следващото пълнолуние?

Новата 2023 г. ще донесе със себе си  новолуние. А първото пълнолуние ще се случи още през януари. Тогава очакваме така наречената Вълча луна.

За още новини от света на астрологията и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари