IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 променящи света астротенденции за 2023 година

16 декември 2022 17 30

Вижте кои ще са най-интересните звездни акценти, които имат реален шанс да променят света

Istock

Istock

Любопитни ли сте за астрологичните тенденции, които ще оформят 2023 г.? Вижте кои ще са най-интересните акценти, които са ни подготвили звездите за идната година. Някои от тях имат реален шанс наистина да променят света, поне такъв какъвто го познаваме досега!

1. Меркурий ще бъде ретрограден за Нова година и тази, и следващата

Няма да влезете ударно нито в 2023-а, нито в 2024 г.! Причината е, че и двете години ще започнат с периоди на ретрограден Меркурий: от 29 декември 2022 до 18 януари 2023 г., а след това отново от 13 декември 2023 до 1 януари 2024 г. И така, какво означава това за вас и целите ви? Просто си починете през празничния сезон и се опитайте да „смелите“ всичко, което ви се е случило досега през годината. Отделете първите няколко седмици на 2023-а, за да помислите върху най-големите си успехи и най-големите уроци от 2022 г. Оставяме зад себе си една трудна година на война, икономически катаклизми и продължителни опасения за здравето ни. Добре е да сме наясно относно намеренията си за 2023 г. Започнете да мислите за бъдещето с първото новолуние за годината, което е на 21 януари 2023-а. Това е новолуние във Водолей, знакът на надеждата, идеализма и иновациите, което ще ви помогне да мечтаете извън всякакви рамки.

Зодиите, които най-често стават за резил

Хороскоп за декември – какво да очаква всяка зодия?

Китайски хороскоп 2023: Какво да очаква всеки знак? (1 част)

2. Сатурн се насочва към Риби за първи път от 29 години насам

Твърдият реализъм отново става бляскав, когато безмилостният Сатурн преминава в Риби, знака на фантазията и илюзията и то за цели три години! Това започва на 7 март 2023 г. Можем да очакваме повече гръндж от 90-те да нахлуе в модните подиуми, заедно с готик и антиутопия за тези, които искат да се отдадат на апокалиптичните фантазии през този цикъл. И ако сте родени между 1993 г. и 1996 г. или между 1964 г. и 1967 г., може да навлизате във вашето Завръщане на Сатурн – космически ритуал на преминаване, който ви предизвиква да станете майстор на занаята си.

3. Борците за свобода няма да си починат много и през 2023 г.

През 2022 г. светският Юпитер проведе бойна мисия през Овен (знакът на войната) от 10 май до 30 октомври. От войната в Украйна до водените от жени въстания в Иран – да не говорим за борбата за репродуктивна свобода в САЩ и др. – все събития, които оцветиха годината по особен начин, така че тя приличаше на една сложна битка. Колкото и уморени да сме от всичко това, не е време за почивка. Юпитер прави последната си обиколка през Овен от 20 декември 2022 г. до 16 май 2023 г., поставяйки свободата и политиката на преден план през първата част от годината.

4. Лунните възли през 2023 г. връщат сериозните взаимоотношения на мода

Ще надделее ли силата на любовта? Звездите казват: „Да… но е време да пренапишем правилата.“ Кармичният южен възел на Луната – специална точка в небето – ще се движи през два знака, ориентирани към взаимоотношенията, интимния Скорпион и ориентираните към брака Везни, помагайки ни да преосмислим какво означава да си част от двойка. До 17 юли Южният възел завършва 18-месечна обиколка през Скорпион, знака на секса и възпроизводството. Тук има голям риск от нежелана бременност и трябва да бъдете внимателни. Идва време, в което трябва да заложите на дългосрочната връзка и да загърбите случайния, неангажиращ секс.

4. Венера ще бъде ретроградна по време на сватбения сезон, така че планирайте предварително!

Нека започнем с добрата новина: Романтичната Венера постила дълъг червен килим в страстния Лъв, цели четири месеца, от 5 юни до 8 октомври. Желанието ни да се обличаме секси, да бъдем нежни, да ухажваме и да ни ухажват, ще бъде осезателно. Но има едно предупреждение към този удължен цикъл. От 22 юли до 3 септември планетата на любовта преминава в своя ретрограден период, променяйки се от вечерна звезда в утринна звезда (вижда се близо при зазоряване). Тези шестседмични цикли са най-подходящи за разрешаване на проблемите във връзката... в леглото. Поне страст няма да ви липсва!

Ако планирате сватба между 22 юли и 3 септември, то поне подпишете брачното си свидетелство по-рано.

5. Юпитер подновява надеждата около работата, парите и икономиката в средата на годината

С растящата инфлация и настъпващата потенциална рецесия, консуматорското общество ще пренареди приоритетите си през 2023 г. Пазарът на труда продължава да се бори както със съкращения, така и с недостиг на работна ръка. Но преди да се потопите в размишленията за края на света, погледнете напред към 16 май, когато щедрият Юпитер влиза в Телец, знака на практичния лукс. Това е първото му посещение там от 2012 година. През втората половина на 2023 г. може да се появи нов тип офис, който да отговаря на нуждите на работниците за удовлетворение от работата и автономия, като същевременно позволява на пазарите да процъфтяват и растат.

Щастливият Юпитер е галактическият комарджия: някои от най-големите богатства са направени, докато тази планета преминава през Телец. Джон Д. Рокфелер стана първият милиардер в света по време на цикъла на Юпитер в Телец през 1916 г. През 2012-а пък компанията Apple заяви стойност от 600 милиарда долара, което я направи най-голямата компания в света по пазарен капитал. Лас Вегас също е основан по време на транзит на Юпитер в Телец на 5 май 1905 г.

6. Плутон се премества във Водолей за първи път от далечния период 1778- 1798 г.

Докато много от нас въздишат с облекчение с идването на новата година, то Плутон, планетата на унищожението и регенерацията, се изстрелва в научнофантастичния Водолей от 23 март до 11 юни. Плутон за първи път излиза от патриархалния Козирог от 2008 г. насам. Това е планетата, която ръководи нашата колективна работа в сянка. Планетата ще се преплита между тези два знака, докато се установи за постоянно в царството на Водолея за период от 20 години на 19 ноември 2024 г. Ето тогава се очаква разделението между ценностите на стария и новия свят да стане още по-ярко.
Технологичните милиардери ще се опитат да засилят властта си, но разрушителят Плутон може да им даде някои сурови уроци, след като напусне Козирог.

За още новини от света на зодиите, звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари