IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ароматът, който трябва да носите според вашата зодия

23 март 2023 17 30

След като знаете, ще ви е по-лесно да изберете следващия си парфюм

Istock

Istock

Вашият специфичен аромат индиректно разкрива на околните много за вас. Ако предпочитате да носите свежи и цитрусови аромати, вероятно сте енергична, оптимистична и емоционална личност. Ако по-често избирате флоралните миризми, вероятно сте женствена, закачлива и романтична дама. Така че има смисъл да подхождате към избора на аромат по-внимателно, базирайки се и на астрологията. Всеки зодиакален знак си има аромат, който му подхожда най-добре. Прочетете, за да разберете какво смятат експерти по темата, а именно кой е идеалният аромат за всеки знак от зодиака. Едва след това се насочете към близкия парфюмериен магазин.

Овен: Канела

Този смел и напорист огнен знак трябва да обмисли аромати, които включват пикантни нотки като канела. Това е идеален аромат за хора, родени под смелия, активен знак на Овена. „Хората от тази зодия могат да бъдат вдъхновени от аромата на тази така обичана подправка.“ „Подходящ за тази активна зодия, управлявана от Марс, също е ароматът на люляк, тъй като той успокоява нервната им система“, казва Джил Лофтис, астролог и основател на Nuit Astrology. „Тази миризма може да успокои техния нетърпелив нрав.“

канела

Снимка: iStock

Телец: Хелиотроп

Телецът е една от най-добре облечените зодии и се нуждае от изтънчен характерен аромат, който да пасва на неговия финес. Експерти по астрология казват, че този земен знак трябва да търси леки, естествени аромати. Градинското цвете хелиотроп предлага мек аромат на бадем и ванилия със земна нотка, който според някои хора напомня повече на храна, отколкото на цвете. „Като любител на гурме храната, този аромат е идеален за личността на чувствения Телец“, казва Лофтис.

хелиотроп

Снимка: iStock

Близнаци: Момина сълза

Хората от зодия Близнаци могат да инвестират в аромат на момина сълза. „Този аромат е весел и младежки и отразява някои от най-добрите и ярки качества на личността на Близнаците“, смята Лофтис. „Интересното е, че това цвете също има двойствена природа, като Близнаците. Въпреки че е красиво, нежно и ароматно, това растение е доста отровно, ако се консумира.“ Ако момината сълза не им харесва, Близнаците трябва да изберат аромат, съставен от две основни нотки, които напомнят за двойствената им личност.

Рак: Пало Санто

Най-големият домошар на зодиака поставя голям акцент върху създаването на уютна и хармонична обстановка у дома. Заради това известният астролог Лорън Аш препоръчва аромата на Пало Санто за Раците. „Като се има предвид колко много емоционални и социални усилия полагат Раците в света ежедневно, не е изненадващо, че този релаксиращ аромат е перфектният избор за тях, тъй като ще им помогне да се отпуснат след напрегнат ден.“ А и този дървесен аромат помага за изчистване на пространството от отрицателна енергия.

пало санто

Снимка: iStock

Лъв: Цитрус

Този знак, управляван от Слънцето, ще се чувства отлично, ако носи лек и весел аромат, който да съответства на неговата забавна и грабваща вниманието личност. Тук се намесват цитрусите. „Портокалите, лаймът, мандарините или дори грейпфрутите имат миризма, която привлича яркия и драматичен знак Лъв“, казва Ковач. „Те са смели, страстни и енергични и обичат да се открояват в тълпата.“

Дева: Бор

Този практичен и разумен знак предпочита прости аромати, които миришат свежо и естествено. „Като заземен знак, който цени здравето си, хората от Дева са привлечени от аромата на бор. Този мирис им напомня за природата и ги кара да се чувстват така, сякаш току-що са минали през гора“, казва Ковач. Освен това този аромат предизвиква асоциация за чистота, благодарение на влагането му в определени дезинфекциращи продукти. „Това ще накара Девите да се почувстват така, сякаш са в чисто и спокойно пространство и ще им помогне да се почувстват балансирани“, добавя Ковач.

Везни: Роза

Управлявани от Венера, планета, кръстена на богинята на красотата и романтиката, Везните се нуждаят от романтични и женствени аромати, а какво по-подходящо от розата? „Ароматът на роза ще помогне на човека Везни да изобрази своята сантиментална енергия, своята привлекателност и ще го накара да се чувства по-уверен“, казва Ковач. Ако Везните не харесват аромата на роза сам по себе си, те могат да изберат аромат, който включва цветето, но сред по-голям цветен букет.

Скорпион: Жасмин

Решителен, страстен и лоялен, характерният аромат на Скорпиона трябва да бъде смел. Ковач препоръчва парфюм с жасмин (на основната снимка) за личностите от този знак. „Като зодия, свързана с властта, богатството, мистерията и трансформацията, екзотичният аромат на жасмин се харесва на родените под знака на Скорпион. Това е знак, който има силна харизматична привлекателност.“ Жасминът също е афродизиак, който е известен със своите чувствени качества – нещо, което Скорпионите също имат в изобилие. Жасминът може да бъде смесен с аромат на сандалово дърво и ванилия.

Стрелец: Евкалипт

Този свободомислещ, импулсивен знак трябва да употребява характерен аромат като наситения евкалипт. „Стрелецът е знак, свързан с философията, духовността и лечението. Поради връзката им с медицината и напредъка, Стрелецът се свързва с аромата на евкалипт“, добавя Ковач. А и евкалиптът е една от най-древните миризми, използвани като парфюм. Този аромат е изискан и сложен, подобно на природата на управлявания от Юпитер Стрелец. В евкалиптовото масло може да се усети флорална нотка, аромат на мъх и дървесина, както и на мента.
евкалипт

Снимка: iStock

Козирог: Ванилия

Типичният аромат на Козирога е ванилия. Представителите на тази земна зодия имат репутацията на непретенциозни, надеждни и трудолюбиви хора. Поради тази причина те са привлечени от класическия аромат на ванилия. Ванилията е популярна поради същите причини. Тази миризма е хем изключително често срещана, хем е силна и разпознаваема, хем е красива и донякъде пристрастяваща.

ванилия

Снимка: iStock

Водолей: Карамфил

Водолеите са иноваторите и интелектуалците на зодиака. Те обикновено шокират другите със своите изобретения и хрумвания. Затова за тях е подходящ по-неочакван аромат като карамфил, който би им подхождал добре. „Миризмата на карамфил е пикантна и силна – идеална е за родените под непокорния и изненадващ знак на Водолея“, казва Ковач. Този мирис може да се смеси с други пикантни и дървесни нотки, създавайки стимулиращ аромат, който да внася още повече вълнение в живота на Водолея.
карамфил

Снимка: Istock

Риби: Пачули

Рибите притежават огромно въображение и креативност. Те са романтиците на зодиака, като винаги фантазират за нещо или някого. „Когато е време да избягат в света на мечтите си, пачулито може да бъде невероятно релаксиращ и успокояващ аромат“, обяснява Ковач. „Независимо дали медитират у дома или се захващат с нов артпроект, тъмните и мускусни земни тонове на пачулито са достатъчни, за да пренесат Рибите в един далечен, паралелен свят.“

пачули

Снимка: iStock

За още новини от света на зодиите, звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари