IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дар или проклятие: Четирите кардинални знака на зодиака

1 април 2023 19 30

С какво се различават от останалите

Снимка: Istock

Кардиналните знаци се различават от останалите по това, че отварят всеки сезон – Овенът дава началото на пролетта, Ракът на лятото, Везните на есента, а Козирогът – зимата. Именно тази изходна енергия дарява представителите на знаците с отлични лидерски качества, идейност, оригиналност и желание за превъзходство. Те са страхотни в постигането на целите си, защото мислят мащабно, забелязват детайлите и обръщат внимание на тенденциите, преди те да станат масови.

Въпреки че кардиналните знаци споделят много качества, има някои нюанси в това как се проявяват тези качества. Във всяка категория кардинални знаци има определен елемент: огън, земя, въздух и вода. Ако сте любители на астрологията, тогава вероятно знаете, че елементите играят голяма роля в мисленето и поведението на различните знаци.

Овен

Сезонът на Овните е не само началото на пролетта, но и началото на цялата астрологична календарна година, което прави тези хора истински пионери. Овенът също представлява кардиналния огън, така че именно те проправят пътя за нови идеи и като се има предвид, че техният планетарен управител Марс е планетата на желанието, действието и дори войната, не е изненадващо, че Овенът винаги е в движение.

Рак

Когато става въпрос за поддържане на линията, можете да разчитате на Рака. Този знак представлява майчината енергия – представителите на знака често играят водеща роля в създаването на комфортна емоционална среда в дома или организацията. Ракът е кардинален знак на водата, така че тези хора са много емоционални и силно интуитивни. Тяхната управляваща планета е Луната, която им придава особена чувствителност и желание за комфорт.

Везни

Везните са най-надарените естети, имат отличен вкус, който определя стандартите за красота и култура. Тези хора се управляват от Венера, планетата на любовта, връзките и удоволствието – те обичат романтиката и искат всичко наоколо да е красиво, включително връзката им. Това са въздушни кардинали, така че те също са много общителни, привлекателни и малко нерешителни.

Козирог

Ако някога сте срещали Козирог, няма да се изненадате, че астролозите ги описват като най-добрите бизнесмени и лидери, които тласкат екипа към успеха и поддържат високо летвата. Козирогът е кардиналът на Земята, което придава на представителите на знака донякъде строг характер и склонност да се вземат на сериозно. Те се управляват от Сатурн, което говори за отговорност и трудолюбие – отново нищо изненадващо.

Струва си да се отбележи, че кардиналните знаци невинаги се разбират добре помежду си. Разбира се, конфликтът не е гарантиран, но тъй като и четирите зодии обичат да бъдат първи, да управляват и командват, те могат да се сблъскат. Може да има борба за власт между тези знаци, тъй като всички те поемат отговорност и са склонни да вярват, че нещата трябва да бъдат така, както те смятат за добре. Освен това представителите на кардиналните знаци са по-склонни да поискат прошка, отколкото да поискат разрешение.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари

Господ ,си знае раб ( преди 11 месеца )
Хареса ми написаното.Аз,съм Везни.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар