IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Напълно натурални – новата тенденция в онлайн приложенията

3 май 2023 10 30

Бихте ли си направили такъв профил?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Приложенията за запознанства продължават да са предпочитан начин за срещи, въпреки че все повече потребители се оплакват от измами, свързани с представянето на потребителите в тях. Повечето юзъри обикновено слагат стари снимки с филтри, на които изглеждат доста добре и представят един измамен начин на живот, който бързо се пука като балон при среща. А разочарованието от разминаването на реална визия и снимки в приложенията също води до негативни емоции.

И ето как се появи един нов тренд – по-реални от всякога. Много потребители започнаха да качват най-натуралните си снимки, без да се притесняват ще ги хареса ли някой или не.

Каква е целта? Целта е при евентуален разговор другият да се фокусира върху личността, а не върху външния вид.

Този подход става все по-популярен, тъй като търсещите контакт онлайн се уморяват от връзки на повърхностно ниво с повърхностни хора. Но работи ли? И което е по-важно, етично ли е? По-долу експертите по запознанства споделят тънкостите на „риболова“ тип обратна психология.

Терминът „catfishing“ се отнася до онлайн измама за запознанства, когато човек се преструва на някой, който не е, за да съблазни невинни жертви – обикновено като се преструва на някой, който е по-привлекателен или желан, отколкото всъщност е – често за пари, но в някои случаи просто за тръпката от вниманието.

Въпреки че не се преструвате, че сте напълно различен човек, с новия подход опитвате да изглеждате по-малко привлекателни, отколкото сте в действителност.

Може би качвате няколко снимки от нелицеприятен ъгъл, за да създадете илюзията за двойна брадичка или бирено коремче. Когато най-накрая се срещнете с партньора си за тази първа среща, вече ще сте изковали началото на връзка с някого, който очевидно ви харесва такива, каквито сте отвътре. Нещо повече, личността при вашата среща ще се почувства сякаш е ударила джакпота, когато открие, че всъщност сте в отлична форма.

В началото на 2022 г. The Sun публикува колона, озаглавена „Слагам грозни снимки в Tinder, така че мъжете да са приятно изненадани, когато се срещнем и това работи всеки път.“

Добра идея ли е този подход?

Експертите препоръчват да избягвате тази стратегия, защото измамата си е измама.

Нарочно да измамите някого, дори и да изглежда безобидно, не е най-добрият начин да започнете каквато и да е връзка“, обяснява експертът по връзките Крет. „Не знаете как това ще повлияе на развитието на доверието с този човек по-нататък.“

Дори да изглеждате по-добре, отколкото на снимките, за някои тази тактика може да се почувства като игра или тест, което може да бъде препятствие от самото начало. В крайна сметка, ако сте ги измамили от самото начало, как да вярва, че няма да го повторите?

Къде е истината?

Създаването на профил в приложение или сайт за срещи е много субективно. Не забравяйте, че снимките са ваша визитка и създават конкретно впечатление. Ако наистина търсите връзка или по-сериозни отношения, е по-добре да се придържате към по-реалистични снимки, за да не се свържете с човек, който наистина ви харесва и рискувате да разочаровате при лична среща заради подвеждане от ваша страна.

За новини от света на лайфстайла и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари