IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„България Еър“ подкрепи кампанията „Лицата на женското сърце“

12 октомври 2023 14 40

„България Еър“ подкрепи кампанията „Лицата на женското сърце“

По повод Световния ден на сърцето – 29 септември, в Галерия на открито на Столична община, в парка пред НДК бе открита фотографската изложба „Лицата на женското сърце“. Изложбата през октомври се реализира по идея на Асоциацията по сърдечносъдова образна диагностика и като част от XXVIII Световен конгрес по ехокардиография и мултимодална образна диагностика, провеждащ се в гр. София.

Събитието цели чрез посланията на изкуството да повиши осведомеността за риска от сърдечносъдови заболявания сред жени, както и да насърчи превенцията. Автор на фотографиите е Катя Танева, която живее между Виена и Ню Йорк, където организира изложби за съвременно изкуство в галерии и музеи по цял свят. 27 жени с различни професии, на различна възраст и етапи от живота, със своя лична история и личен мотив, застанаха пред обектива на Катя Танева – художнички, спортистки, актриси, балерина, режисьорка, адвокатка, лекарки, преподавателки, психоложка, мениджърки, телевизионни водещи, ватманка и стюардеса... жени, които обичат професиите си и влагат сърцето си в своята работа.

Сред посланиците за грижа за сърцето е и Рени Йотова, стюардеса в „България Еър“, която се включи в селекцията на фотографа. Посланието, което носи нейният портрет е напомнянето: „За заболяванията няма възраст“. Националният превозвач подкрепя стремежа на фотографската изложба, че сърдечносъдовите заболявания при жените могат да бъдат преодолени – чрез изкуство и творчество, медитативни и дихателни практики, ранна диагностика, тренировки и промяна на начина на живот.

Изложбата „Лицата на женското сърце“ ще бъде представена пред публика и в Медицинския университет в гр. Пловдив до края на октомври 2023 г.

Участието на представител на авиокомпанията, заедно с подкрепа за целите и основните послания на изложбата е част от мисията на „България Еър“ като национален авиопревозвач.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари