IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зимен хороскоп – ретроградният Меркурий приключва навреме за една мирна нова година

19 декември 2023 17 30

Какво да очаква всяка зодия през зимата

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Температурите паднаха, а вече се стъмва към 16 часа, така че мисля, че можем официално да кажем, че зимата е тук. След като всички забавления от празниците отшумят, ни предстоят няколко дълги студени месеца, но има една светлина в тунела, която да очакваме с нетърпение – вашите зимни хороскопи.

Едно важно събитие, за което трябва да сте наясно, е „любимият“ на всички ретрограден Меркурий, който започна на 13 декември. Вместо да се изнервяте, използвайте възможността да намалите темпото и да се насладите на време с приятели и семейството през празниците. Има и добра новина – ретроградният Меркурий приключва на 1 януари, така че ще се отправим към 2024 година, чувствайки се обнадеждени, по-спокойни и по-наясно относно нашите цели

Важни зимни дати, за които да знаете:

21 декември – Начало на сезона на Козирога и зимното слънцестоене

26 декември – Пълнолуние в Рак

11 януари – Новолуние в Козирог

20 януари – Започва сезонът на Водолеите

25 януари – Пълнолуние в Лъв

9 февруари – Новолуние във Водолей

18 февруари – Започва сезонът на Рибите

24 февруари – Пълнолуние в Дева

Зимен хороскоп за всяка зодия

Овен

Овен зодииPixabay

Снимка: Pixabay

Живот

Може да откриете, че се интересувате от нови занимания през декември и да потърсите класове или семинари, които да започнете. Може също така да намерите книга, която да привлече вниманието ви и да решите да я прочетете. Ако сте обмисляли да отидете на голямо пътуване, това е добър момент да проучите нови места, които да зачеркнете от списъка си. Също така ще имате повече събития в социалния си живот през февруари.

Любов

Пълнолунието в Лъв в края на януари може да доведе до края на една връзка или може да осъзнаете какво не работи за вас в срещите. През февруари може да срещнете чрез приятели някого, който ви интересува, така че опитайте да кажете „да“ на поканите за среща с нови хора. Сезонът на Водолея също е идеална възможност да се опитате да опознаете приятелите на половинката си.

Кариера

Насладете се на празничните тържества и свободното време в края на декември, защото януари ще бъде по-фокусиран върху кариерата ви. Може да решите да започнете новата година със свеж подход към работата и може да се почувствате енергични да се заемете с нови проекти. Това е чудесен момент да кандидатствате за нови роли, ако мислите да напуснете компанията си.

Телец

Телец, зодии

Снимка: Pixabay

Живот

Бъдете нащрек за възможности да правите допълнителни пари през сезона на Стрелец, точно навреме за празниците. Може да получите пари от семейството или инвестиции, или може да преоценявате навиците си за харчене.

Любов

Около пълнолунието в Дева в края на февруари може да решите да прекратите ситуационна връзка или да разпознаете проблемите с настоящата си връзка. Като Телец можете да сте упорити, така че не забравяйте да се опитате да видите нещата от гледната точка на другия човек, преди да вземете каквото и да е решение.

Кариера

Началото на февруари може да донесе нова възможност за работа или да започнете да търсите нови роли, или да преразгледате кариерата си. Сезонът на Водолеите също ще бъде натоварен за вас в работата.

Близнаци

Близнаци, зодии

Снимка: Pixabay

Живот

Ще бъдете по-засегнати от ретроградния Меркурий от повечето хора, тъй като това е вашата управляваща планета, така че не се чувствайте зле, ако изпитвате дискомфорт, липса на енергия или дори лека депресия през декември. Като Близнаци обичате да учите през цялото време, но ще бъдете особено любопитни към различни теми през сезона на Водолея. Ако сте обмисляли да се върнете на училище или да участвате в онлайн уроци, февруари е подходящо време за това. Може също да имате страст към пътешествия и може да планирате ваканция, или да тръгнете на пътуване.

Любов

Сезонът на Стрелец ще се върти около вашите взаимоотношения. През декември може да срещнете човек, който да ви заинтригува истински, или да станете по-сериозни с половинката си. Зимата може да донесе и ново начало във връзката ви, като например да заживеете заедно.

Кариера

Сезонът на Козирога е добър момент да обсъдите повишение в работата или да получите увеличение, ако вече сте преминали през годишната си оценка. Работата ще бъде по-спокойна за вас през зимата, но не се отпускайте, защото сезонът на Рибите ще бъде изцяло свързан с кариерата ви. 

Рак

Рак, зодииPixabay

Снимка: Pixabay

Живот

Стрелец, ще се стегнете, за да започнете 2024 г. на високо ниво, независимо дали организирате дома си или се опитвате да започнете нова рутинна тренировка. Пълнолунието в Рак в края на декември е идеалното време да си поставите цели или да помислите за промени, които искате да направите през новата година.

Любов

Сезонът на Козирог може да отвори нов етап от връзката ви. Може също да прекарвате много време с партньора си или да се опитвате да приоритизирате връзката си. Ако сте необвързани, можете да започнете да се срещате с някой нов.

Кариера

Ако сте имали намерение да поискате повишение или да си намерите по-добре платена работа, сезонът на Водолея е подходящо време за това. Около края на януари може да завършвате проекти на свободна практика или да обмисляте начини, по които можете да подобрите уменията си, за да напреднете в работата.

Лъв

Лъв, зодии,

Снимка: Pixabay

Живот

Като сте в центъра на всичко, което се случва, вие ще имате много възможности за забавление и общуване през декември. Ако цялата лудост на празничния сезон ви кара да се чувствате напрегнати, ще получите шанс да се върнете на правилния път през сезона на Козирозите. Лъвовете са склонни да харесват организацията, така че не позволявайте прекъсването на рутината ви да ви стресира твърде много.

Любов

Сезонът на Стрелец може да ви накара да излизате наоколо или да се опитвате да бъдете по-романтични с партньора си. Планирайте уютна вечер за среща, за да гледате романтичен коледен филм, или да правите някои забавни зимни дейности, като каране на кънки на лед. Новолунието във Водолей през февруари може да донесе начало, като например започване на връзка или предприемане на нова стъпка с половинката ви.

Кариера

Сезонът на Козирога е чудесна възможност да се върнете към обичайния си работен график след празнични ваканции и почивни дни. Вместо проекти с по-големи залози, опитайте се да организирате по-добре ежедневните си задачи, за да направите работата си по-лесна и приятна. 

Дева

Дева, зодии,

Снимка: Pixabay

Живот

Сезонът на Стрелец ще бъде свързан с дома и семейството за вас. Тъй като вашият управител Меркурий е ретрограден, това е добър момент да намалите темпото и да използвате празниците, за да прекарате повече време с любимите си хора. Можете също така да си почивате у дома по-често, за да избегнете зимното време, или може да ви се прииска да почистите къщата си и да се отървете от неща, от които не се нуждаете.

Любов

Ретроградният Меркурий се случва в частта от вашата диаграма, свързана със запознанства и романтика, което означава, че може да се чувствате объркани относно ситуация на запознанства или може да не се случват много неща в този отдел през декември. Може също да имате недоразумения с партньора си, така че се уверете, че го слушате внимателно и се опитайте да бъдете изключително ясни с тях.

Кариера

Може да имате по-досадни задачи за изпълнение на работата си през сезона на Водолея. Като Дева вие сте добри в детайлите, но се опитайте да не се изгубите твърде много в подробностите или да не сте прекалено загрижени да направите нещата перфектни.

Везни

Везни,

Снимка: Pixabay

Живот

През сезона на Козирога ще получите така необходимата почивка след социалния празничен период. Направете така, че домът ви да се чувства уютен за ниските температури и помислете да приемете приятели у вас, вместо винаги да излизате. Може също да се подготвяте за преместване или да ремонтирате и пренареждате мебелите в къщата си.

Любов

Докато Везните обичат любовта през цялата година, за вас най-доброто време от годината за това е през сезона на Водолея. И случайно, това просто съвпада с Деня на свети Валентин. Независимо дали сте необвързани, излизате на срещи или имате връзка, направете планове за празнуване с партньора си или организирайте парти за Свети Валентин.

Кариера

Ще имате повече комуникационна работа през сезона на Стрелец, като например писане на отчети за края на годината. Около пълнолунието в края на декември може да приключвате големи проекти или да решите да започнете да търсите работа, ако сте обмисляли да напуснете настоящата си позиция.

Скорпион

Скорпион Pixabay

Снимка: Pixabay

Живот

Ще правите бюджет или ще измисляте начини да спечелите допълнителен доход през декември, което означава, че ще трябва да избягвате прахосването, когато пазарувате за празниците за другите и за себе си. Грабнете приятелите си за пътуване, когато настъпи сезонът на Козирога, защото може да ви се прииска да предприемете кратка ваканция през уикенда. Зимата също може да ви накара да планирате да се преместите или да искате да ремонтирате.

Любов

В момента не се случват много неща с вас по отношение на любовта, но ще имате повече време да се съсредоточите върху тази част от живота си, когато дойде сезонът на Рибите. Ако сте във връзка, може също да планирате повече вечери за срещи у дома, вместо да излизате на студено.

Кариера

Ще има акцент върху лични проекти през сезона на Стрелец, като планиране как да започнете собствен бизнес или извършване на свободна практика и консултантска работа. Това може да е добър момент да планирате как можете да получите повече опит и в областта на кариерата си.

Стрелец

Стрелец Pixabay

Снимка: Pixabay

Живот

Вие властвате през декември, което означава, че е време за купон и това за щастие идва естествено за вас. Можете да мислите за всички празнични събития като за свои лични тържества. Около новолунието може да имате желание да подстрижете косата си или да обновите гардероба си, но може да искате да направите големи промени след ретроградния Меркурий, за да избегнете възможни проблеми.

Любов

Ще получите повече внимание през сезона на Стрелец, така че не забравяйте да го употребите в своя полза, ако в момента излизате по срещи. Ако сте несемейни или имате връзка, това може да е чудесна възможност да се погрижите за себе си под формата на спа ден или релаксиращ масаж.

Кариера

Сезонът на Козирога е подходящо време да се заемете сериозно с печеленето на пари от всякакви странични задачи, които имате. Може също да се заинтересувате да овладеете някои нови умения, които биха могли да ви помогнат в кариерата ви в бъдеще. Тогава сезонът на Водолея вероятно ще донесе повече писане и говорене на работа. Вие просто обичате да бързате и да постигате нещата със замах, но ще трябва да позабавите малко темпото и да планирате добре представянето си, за да покажете целия си потенциал. 

Козирог

Козирог Pixabay

Снимка: Pixabay

Живот

С ретроградния Меркурий във вашия знак през декември може да се чувствате неуверени в себе си или объркани относно целите. Вместо да се утешавате, че не сте толкова продуктивни както обикновено, опитайте се да използвате това време като нулиране преди новата година.

Любов

Ще бъдете по-загрижени за себе си, отколкото за любовта през зимата, въпреки че може да имате повече действия за срещи през вашия сезон. Пълнолунието в Рак може да означава затваряне на една глава от една връзка, но това не означава непременно раздяла, така че не се отчайвайте. Може дори да се откажете от определени очаквания около вашата половинка.

Кариера

Краят на декември и началото на януари може да донесе повече признание в работата, което определено заслужавате като трудолюбив Козирог. Това е чудесен момент да опитате да придобиете повече опит и да научите нови неща, свързани с вашата роля.

Водолей

Водолей Pixabay

Снимка: Pixabay

Живот

Ще имате много планове с приятели през сезона на Стрелец. Общуването идва лесно за въздушни знаци като вас, но ако се чувствате уморени, ще получите малко време насаме, когато настъпи сезонът на Козирога. Опитайте се да се възползвате максимално от това време за самообслужване, преди вашият сезон да започне и да върне вниманието към вас.

Любов

Може да срещнете някого чрез приятел на приятел през декември, така че не забравяйте да кажете „да“ на поканите и да покажете истинската си същност. Ако вече излизате с някого, може да се окаже, че обръщате повече внимание на приятелите си през сезона на Стрелец, така че се опитайте да отделите малко време, което да прекарате и със своя партньор.

Кариера

Кариерата няма да бъде голям акцент за вас през зимата, но може да имате много съвместна работа с вашите колеги. Като Водолей обичате да правите нещата по свой начин, но се опитайте да позволите на всички останали също да допринесат.

Риби

Риби, зодия

Снимка: Pixabay

Живот

Ще бъдете търсени от приятелите си през сезона на Козирога. Но поради ретроградния Меркурий може да се сблъскате с недоразумения, така че потвърдете плановете си двойно и тройно, преди да излезете. Домакинът във вас ще намери своето време да блесне през сезона на Водолея, когато ще бъдете по-съсредоточени да се грижите за себе си и психичното си здраве.

Любов

Пълнолунието в Рак може да доведе до промени във вашия живот или връзка. Може да започнете да разпознавате самосаботиращите се поведения и да решите да работите върху тях или може да осъзнаете, че не сте били толкова открити, колкото бихте могли да бъдете с партньор или някого, с когото се виждате.

Кариера

Затваряте силно 2023 г. с кариерата си, тъй като сезонът на Стрелец ще подчертае работата за вас. Новолунието през декември може да ознаменува нова работа или повишение, или вашият мениджър може да ви повери повече отговорности. Ако сте искали да попитате шефа си за поемане на нови задачи, това може да е подходящ момент за това.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари