IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коя карта Таро отговаря на вашия зодиакален знак и какво означава?

14 януари 2024 19 30

Вижте Арканата за своя знак

Снимка: IstockPhoto

Има връзка между таро и астрологията. По-специално, всеки зодиакален знак съответства на определена карта таро. Таро, подобно на астрологията, се използва от векове като инструмент за самооткриване, духовно напътствие и гледане в бъдещето. Въпреки че таро и астрологията са различни, те имат много общи неща. Още през 18 век тарочитателите и езотериците започват да забелязват и установяват тази връзка. Те търсели пресечни точки между астрологията, таро, кабала, руните и други древни оракули.

Въпреки противоречията, всички те били единодушни в едно: както в таро, така и в астрологията преобладава разделението на елементи. В астрологията всички зодиакални знаци принадлежат към четири елемента: Земя, Въздух, Огън и Вода. В таро същите тези елементи съответстват на цветовете: Пентакли – Земя, Мечове – Въздух, Жезли – Огън и Чаши – Вода.

Знаейки коя карта таро управлява вашия зодиакален знак, ще ви помогне да разберете по-дълбоко себе си, както и проблемите, с които може да се сблъскате в този живот, и духовните уроци, които трябва да научите.

Овен: Император (IV Аркана)

Огнен знак, управляван от Марс, Овен съответства на Арканите на Императора. Императорът е лидер. Някой, който използва своята харизма, чар и сила за убеждаване, за да накара другите да направят това, което той иска. Хората, родени под знака на Овен, са ориентирани към действие, обичат да контролират ситуацията и да доминират.

Телец: Жрец (V Аркана)

Това ще изненада много Телци, защото повечето от тях са критични към религията или дори атеисти, но именно нежеланието им да вярват сляпо и постоянното им търсене на истината ги свързва здраво с Жреца – „господарят на свещените тайни“. Телците са стълбовете на обществото, издръжливи, надеждни и заслужаващи доверие.

Близнаци: Любовници (VI Аркана)

Знакът Близнаци е бинарен по природа и се управлява от Меркурий, богът на комуникацията. В Таро Близнаците са представени от Арканите на влюбените. Тази карта е базирана на историята за Адам и Ева, които обикновено се изобразяват стоящи до Дървото на живота и Дървото на мъдростта. Арканите на влюбените символизират комуникацията и общността, подчертавайки нуждата на Близнаците от връзки.

Рак: Колесница (VII Аркана)

Ракът съответства на Аркана на Колесницата. Колесничарят на картата е човек на действието. И като Рака, той носи броня, защото има невероятно желание за сигурност. Освен това колесничарят често е изобразяван с луната върху бронята си, но всичко това е тайно и скрито. Колесницата е карта на вътрешна решителност и утвърждаване чрез ума и интуицията.

Лъв: Сила (VIII Аркана)

Огненият знак на Лъв съответства на Аркана на силата, което е очевидно дори визуално: картата изобразява девойка, опитомяваща лъв. Това е карта на силата, когато човек знае, че има лъвска воля – физическа и духовна – и може уверено и смело да се изправи срещу всички предизвикателства.

Дева: Отшелник (IX Аркана)

Картата таро, съответстваща на зодия Дева, на пръв поглед не е толкова ясна и точна, колкото при Лъв или Близнаци: тя съответства на Отшелника – самотен старец, който върви в тъмнината с фенер. Именно тази Аркана обаче показва колко изморителен може да бъде външният свят за Девата, която е много по-чувствителна, отколкото си мисли. Тази карта ви насърчава да цените вътрешното си аз. Вътрешната мъдрост на Отшелника ще разкрие смисъла на живота на Девата.

Везни: Справедливост (XI Аркана)

Справедливостта е свързана със зодиакалния знак Везни – и това също е очевидно: в лявата ѝ ръка са самите везни, а мечът в дясната ѝ ръка, подобно на самия знак на Везни, принадлежи към елемента Въздух. Везните са известни с чувството си за справедливост. Тази Аркана учи Везните как да се справят с несправедливостите на света и да живеят в хармония с техните решения.

Скорпион: Смърт (XIII Аркана)

Не е изненадващо, че Арканът на смъртта съответства на животно, чието ухапване е животозастрашаващо. За щастие тази карта изразява нещо друго: тя показва обновление и промяна в живота. Скелетът е това, което е важно за нас и остава с нас винаги. Арканата на смъртта ни насърчава да се откажем от хора и неща, които вече не ни служат, за да продължим напред: както Скорпионът сваля кожата си, за да се прероди.

Стрелец: Умереност (XIV Аркана)

Стрелецът е наполовина човек, наполовина кон, с малък контрол върху своите импулси. Разбира се, най-доброто представяне на този морално сложен знак беше Арканът на умереността. Картата на въздържанието е символ на борбата на Стрелеца с вкуса на свободата, усещайки кои Стрелци могат да отидат по-далеч, отколкото са възнамерявали. Арканата призовава да запазите стабилност, въпреки всички възходи и падения в живота, и да бъдете умерени в идеите и действията си.

Козирог: Дявол (XV Аркана)

Козирог – верен, малко наивен и много упорит, изглежда не е подходящ за Аркана. Но визуално вече има прилика: и зодиакалният знак, и дяволът на картата са наполовина кози. И Козирогът, и Дяволът представляват сили, които се стремят към успех, но са възпрепятствани от земните очаквания. И двете са подложени на всякакви изкушения. Дори Дяволът иска Козирогът да знае кое е добро и кое е лошо за него. Но Козирогът трябва да научи това от собствения си опит.

Водолей: Звезда (XVII Аркана)

Често бъркан с воден знак поради името си, Водолей всъщност е въздушен знак – вятърът, който движи вълните. Картата таро, съответстваща на Водолей, е Звездата. Подобно на Водолея, богинята, изобразена в тази карта, контролира водата (емоциите) и я излива там, където може да бъде полезна. Това е изключително важно за Водолея. Подобно на Аркана на Звездата, Водолеят е оптимист и мечтател.

Риби: Луна (XVIII Аркана)

Зодия Риби съответства на Луната в Аркана. Подобно на знака Риби, лунната карта се свързва с мечтите, идеализма и несъзнаваното. Луната представлява и връзката с нашата сянка, дава ни възможност да видим невидимото, да се потопим в дълбините на себе си. Картата Луна напомня на Рибите да се вслушват в енергията на физическото си тяло, което реагира много чувствително на житейските обстоятелства и сигнализира за правилната реакция.

Автор на статията:
Галина Чолакова

КоментариКоментари