IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основни личностни разлики между едни и същи зодии, родени в различни месеци

19 март 2024 17 30

Какъв Овен сте например, мартенски или априлски?

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Астрологичната нова година е напът да започне с навлизането на Слънцето в знака Овен по време на пролетното равноденствие, около 21 март. Ето защо сезонът на слънчевия знак не заема цял месец. Вместо това започва малко след средата на всеки месец и продължава до след средата на следващия.

Това води до характерни различия между двама души, родени под една и съща зодия, но в различни месеци.

Тези фини личностни разлики също така зависят от декадите, които разделят всеки зодиакален знак на три части от по десет дни (всяка представляваща знак в същия елемент).

Ако погледнете наталната си карта, ще видите, че Слънцето (и другите лични планети) имат градус точно над тях. Всеки знак варира от 0-29°. От 0-9°, това са родените в първата декада на зодията – обикновено първите десет дни от знака. Следващите десет дни представляват втората декада, която е между 10 и19°, а третата декада е 20°-29° или последните десетина дни от знака.

Когато имате други лични планети по-близо до съседните знаци, това прави разликите между едни и същи зодиакални знаци през различните месеци по-ясно изразени.

А ето и какви са основните личностни разлики между хора от едни и същи зодии, но родени в различни месеци:

Мартенски Овен или априлски Овен

Овните, родени през март, споделят пространството с мечтателните Риби. Първата декада на Овен изразява своята марсианска енергия най-силно. Тези хора са лидери – решителни и смели, но в същото време изглеждат някак по-кротки, което е заблуждаващо.

Хората от втората декада на Овен имат влиянието на знака Лъв (април е домакин на родените през втората и третата декада на Овен). Тези личности се фокусират повече върху победите и често обичат да са в светлината на прожекторите – да изпъкват в своята среда.

И накрая, родените в третата декада са повлияни от Стрелец, което прави тяхната енергия по-юпитерианска. Те са безстрашните и независими философи от групата Овен.

Априлски или майски Телец

Априлските Телци са много в унисон с техните венериански черти. Те са по-темпераментни, по-очарователни и по-непринудени. Месец май е домакин на родените през втората и третата декада на тази земна зодия.

Тези, които попадат във втората декада са малко като Девите, което ги прави по-меркуриански в поведението им. Те са преуспяващи и планиращи личности. 

Най-амбициозните и решителни Телци обикновено са от третата декада, тъй като имат черти, сходни с Козирозите. Очаквайте тези Телци да бъдат изключително трудолюбиви и да се борят за това, което искат.

Майски Близнаци или юнски Близнаци

Близнаците, родени през май, са от първата декада на знака. Те са приказливи, социални и обичат да се учат. Те могат да усвояват информация с лекота и ще знаят по малко за всичко.

Близнаците, които са от втората декада се държат повече като Везни. Те обичат изкуството и красивите неща и обикновено са много популярни в своя социален кръг.

Визионерите попадат в третата декада, повлияна от Водолей. Тези Близнаци са ексцентрични, забавни и общителни. Те също така ценят своята независимост и творчески визии.

Юнски или юлски Рак

Раците, родени в началото на юни са от първата декада и са управлявани от Луната. Те обичат да се грижат за другите и са топли и любящи.

Родените през втората декада Раци са повлияни от Скорпион, което ги прави много мистериозни и потайни. Тези Раци не се доверяват лесно на другите. Те са амбициозни, лоялни и смели.

Третата декада Раци приличат малко на Риби, но се доближават малко и до Лъва. Те са много романтични, безкористни и общителни. Те са изключително креативни и страстни по отношение на работата и романтичните си партньори.

Юлски или августовски Лъв

Юлските Лъвове са горди и уверени лидери, готови да покоряват света. Те знаят как да седят на своя трон. Тези личности са много добри в поемането на отговорност.

Августовските Лъвове от втората декада имат черти, подобни на Стрелеца, тъй като ценят своята независимост, свободолюбиви са и са готови да направят промени на социално ниво.

И накрая, третата декада Лъвове, родени в средата на август, притежават пионерския дух на Овен. Те преследват това, което искат, знаят границите си и са доста педантични като Девите. Те обаче винаги постигат това, което желаят.

Августовска Дева или септемврийска Дева

Августовските Деви са перфекционисти, плановици и усърдни изследователи. Насочат ли се към нещо, те са решени да успеят.

Септемврийските Деви от втората декада имат подобни черти на Козирога. Те са трудолюбиви, а техните властни личностни черти ги правят по-подходящи за лидерски позиции.

Третата  декада Деви имат повече качества, подобни на Телеца и Везните. Те са повлияни от Венера, тоест знаят как да изявят присъствието си. Те дават приоритет на външния си вид и ще гравитират към модата и грижата за себе си.

Септемврийски или октомврийски Везни

Септемврийските Везни са от първата декада, където чертите на Венера се излъчени с гордост. Те са естети, обличат се красиво и обожават да са в светлината на прожекторите. Те са трудолюбиви и амбициозни, а освен това имат отлични умения за работа в социална среда, което ги води до позиции на влияние.

Везните от втората декада са подобни на Водолейте. Те не се страхуват да поемат рискове. Те са аналитични, градивни и с новаторски умения. По-независими са от септемврийските Везни, а романтичните им връзки може да не са чак толкова важни за тях.

И накрая, третата декада Везни са управлявани от Меркурий и приличат малко на Близнаци. Те са известни със своите умения за работа в мрежа, остроумие и решителност. Добрите писатели и оратори са родени в тази декада.

кафе, разходка,

Снимка: iStock

Октомврийски срещу ноемврийски Скорпион

Скорпионите, родени през октомври, показват марсиански качества, които ги правят силни, устремени и амбициозни. Тези Скорпиони са трудолюбиви и търпеливи и предпочитат да стоят далеч от светлината на прожекторите.

Втората декада Скорпиони приличат малко на Риби. Те са творци, които не се страхуват да изразят себе си чрез изкуство. 

И накрая, Скорпионите от третата декада, родени в средата на ноември, са управлявани от Луната и показват черти, подобни на Раците. Това са домошари, които поставят приоритет на семейството и изграждането на взаимоотношения. 

Ноемврийски Стрелец срещу декемврийски Стрелец

Стрелците в първата декада, родените през ноември, са оптимисти, но оценяват случайната доза реалност. Те са най-големите авантюристи от този знак и обожават да пътуват и да се учат от други култури.

Родените през втората декада се управляват от Марс и изразяват черти, подобни на Овен. Те могат да бъдат по-импулсивни, темпераментни и борбени, но това е просто тяхната страстна природа и желание за успех.

Третата декада Стрелци, родени в средата на декември, обожават да заемат лидерски позиции. Мнозина Стрелци от тази декада гравитират към кариера в политиката или правото.

Декемврийски или януарски Козирог

Първата декада Козирози (декемврийските) се управляват от Сатурн, но може да са по-свободолюбиви, ако имат и планети в Стрелец. Те намират баланс между работа и почивка, давайки приоритет на нуждата си от забавление.

Втората декада Козирози са управлявани от Телец и са уверени и смели, не се страхуват да преследват това, което желаят. Тези Козирози са по-романтични и по-общителни.

Козирозите от третата декада (родените в средата на януари) имат черти на Дева. Те са трудолюбиви и обикновено гравитират към научни и други области, свързани с изследвания. Те са перфекционисти и ще дадат приоритет на кариерата си пред личния живот.

Януарски или февруарски Водолей

Януарските Водолеи, родени в първата декада на знака, са устремени и не се страхуват да нарушават границите. Управлявани от Сатурн, те знаят как да планират, за да стигнат там, където искат.

Февруарските Водолеи, родени през втората декада, обикновено имат глад за знания. Тази декада е управлявана от Близнаци – те обичат да общуват с другите и социалният им кръг е обширен, тъй като те са остроумни, любопитни и ангажирани със своя социален кръг.

Третата декада Водолеи имат черти на Везни, което ги прави социални и насочени към създаване на трайни връзки. Те знаят как да оставят трайни впечатления. Техните артистични качества могат да ги направят по-иновативни.

Февруарски Риби срещу мартенски Риби

Февруарските Риби от първата декада са мечтатели и имат впечатляващо въображение. Насочвайки своята творческа страна, те стават страхотни художници, поети или дизайнери.

Втората декада мартенски Риби се управлява от Рак, така че те знаят как да накарат другите да се чувстват като у дома си. Те са грижовни, лоялни и лесно се доверяват на другите.

Третата декада Риби приличат малко на Скорпиони. Управлявани от Марс, те често са по-агресивни и фокусирани върху успеха. Те също са по-резервирани емоционално, показвайки на света различна страна от това, което са у дома.

За още новини от света на зодиите и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари