IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шестте зодии с най-лоша репутация

28 март 2024 17 30

Уморихте ли се да слушате всички негативни неща за вашия слънчев знак

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Всяка зодия има своите плюсове и минуси. Ако обаче четете много статии за астрология, вероятно сте започнали да мислите, че някои зодии имат много повече минуси, отколкото плюсове.

Когато класираме знаците от най-добрите към най-лошите за каквото и да е качество, за което се сетите, някои от тях винаги изглеждат в края на списъка и така тези зодии придобиват лоша репутация, която често не заслужават.

Защо хората винаги са толкова съмняващи се към Девата? И защо не трябва да се доверяваме на Близнаците? Или пък защо трябва да се плашим от Скорпиона? Слънчевият знак е само един компонент от пълната натална карта – той дори не е най-важната част, когато става въпрос за определяне на индивидуалните черти на личността. Не трябва да рисуваме всеки представител на една или друга зодия с една и съща широка четка.

И все пак е лесно да се закачите за отрицателните аспекти на всяка зодия и да забравите, че има много добра причина, поради която те притежават тези качества.

Животът не е и не трябва да бъде изцяло свързан с положителната енергия. Трябва да има баланс. Вглеждайки се по-отблизо във всички тънкости, които описват всеки зодиакален знак, започваме да разбираме, че това, което изглежда като по-неприятна, „кисела“ енергия, всъщност носи жизненоважни житейски умения и полезни черти.

Всичко е и субективно. В зависимост от това кой пише описанията, Близнаците (например) могат да бъдат големи клюкари или пък очарователни и любознателни личности. Дори ежедневните хороскопи могат да се тълкуват по много различни начини, така че кои сме ние, за да кажем, че един или друг знак винаги ще бъде груб, досаден или разочароващ?

Разбира се, всеки слънчев знак има някои основни качества, които описват цялостната личност, но това са много общи описания. Ако наистина искате да опознаете даден човек, погледнете неговата натална карта – или още по-добре, прекарайте известно време в разговор с него и научете за неговите истински мотивации, мечти, ценности и страхове.

А сега ето и кои са 6-те зодии с най-лоша репутация, но до голяма степен – незаслужено:

ОВЕН (21 март – 19 април)

Разбира се, Овенът е най-агресивният в зодиака, онзи, който ще си пробие път през стената със своите рога, ако не му отворят вратата от първия път. Чували сме много неща за лошия нрав на Овена, за неговата склонност да скача, преди да погледне, да каже нещо грубо, преди да помисли. Овенът е знак за действие и поради това често се приема, че хората от този знак са твърде прибързани, неспокойни и дори глупави.

Овенът просто иска да чувства, че се движи напред, дори ако това означава, че трябва да разруши нещата, за да си проправи път. Индивидуалистични и откровени, хората от този знак стават страхотни лидери точно защото биха предпочели да направят нещо (каквото и да е!) за даден проблем, вместо да си седят кротко и да се оплакват.

Те също така не спорят и не се карат с другите „само за спорта“. Яростната отдаденост на Овена на неговите идеали го прави много страстен и откровен и той никога няма да премълчи нещо, ако смята, че то може да му навреди в бъдеще. Така че Овенът се увлича от време на време със своята искреност, но това е, само защото е  готов да се бори със зъби и нокти, за нещата, които го вълнуват.

БЛИЗНАЦИ (21 май – 20 юни)

Четейки за отрицателните страни на Близнаците, започваме да подозираме, че зад тази жизнена, харизматична външност те всъщност нямат ясна идентичност или собствено мнение. Близнаците са като социална гъба, поглъщаща всяка преобладаваща енергия и настроение, с което се сблъскат. Те са чаровни, но и измамни... 

Цялата цел на Близнаците е да общуват и да създават връзки, независимо дали за себе си или за другите. За да направят това, те трябва да са адаптивни и да могат да се разбират с много различни хора. Това, че Близнаците наистина ви разбират, когато говорите каквото мислите, не означава, че те не могат да симпатизират и на враговете ви и със сигурност не ги прави предатели или пък шизофреници.

Всеки проблем има много страни и няма „правилен“ начин да го разгледаме. Близнаците ни показват колко важно и продуктивно е да поддържаме отворен ума си и да сме готови да изслушаме всички гледни точки, вместо просто да се придържаме към една перспектива.

РАК (21 юни – 22 юли)

Ракът е капризен и пасивно-агресивен. Ракът е параноичен. Винаги изглежда, че Ракът или се отнася мълчаливо към вас, или ви задушава с отчаяна обич. Може би обаче проблемът не е в Рака. Може би трябва да се изправим пред скритите си емоции и да се справим със собствените си проблеми в детството.

Ракът е „майката“ на зодиака. Нищо не е по-важно за Рака от неговия дом и семейство. Това може да не изглежда много очевидно, но не забравяйте, че това е метафора, базирана на древни традиции – астрологията не определя ролите на половете. Ракът е повод за безпокойство, но това е, защото Ракът наистина го е грижа толкова много за хората, които обича и с които споделя живота си.

Като емоционален воден знак, той общува чрез чувства. Ракът може да не знае как да разреши всеки проблем, но когато някой любим човек е наранен, Ракът също го усеща. Той ще направи всичко възможно този човек да се почувства по-добре. Ако не покажете на Рака, че оценявате неговата преданост, той ще се почувства така, сякаш го отхвърляте изцяло и кой може да го вини, че ще стане раздразнителен?

ДЕВА (23 август – 22 септември)

Да, Девата може да бъде истинска досада. Тя винаги се оплаква от нещо и е толкова обсебена от подробностите, че никога не може просто да бъде спонтанна и да се забавлява. Тя предпочита да организира своята колекция от книги, отколкото да отиде на парти (или ще отиде на партито, за да организира библиотеката на своя домакин). Защо тогава изобщо си правим труда да общуваме с Девите?

Защото Девата разрешава проблемите. За да направи това обаче, тя трябва да може да открие проблема, да извика отговорните и да покаже на всички какво трябва да се направи. Аналитичният и много критичен ум на Девата винаги леко преувеличава всеки малък детайл, който стои между нас и съвършенството.

Никой не обича да бъде критикуван, но без честна критика е по-вероятно просто да продължаваме да правим същите грешки отново и отново. 

СКОРПИОН (23 октомври – 21 ноември)

Скорпион, хубаво е, че си толкова самостоятелен, защото всяка друга зодия, която се заяжда толкова много, колкото теб, би се разпаднала. Според градските легенди, хората от този знак са манипулативни и зли тирани. Скорпионът е лесна мишена за чело на списъка „Най-лоши зодии“, но той има толкова много слоеве под повърхността.

И така, какъв всъщност е Скорпионът? Той е пазител на космическите мистерии. Този знак управлява основните жизнени сили: раждане, секс и смърт. Също така се свързва с концепцията за закон – не само човешките закони, но и законите, които управляват съществуването. Като такъв, Скорпионът не само търси истината, но я пази от поквара. Това е трудна работа, която изисква хитър ум.

Примири се, Скорпион, плашиш другите. За съжаление, много хора приемат, че трябва да се защитават от твоята лошотия. Може би просто те не са готови да разберат вселената по начина, по който ти го правиш. Малцината обаче, които могат да преминат строгите тестове на Скорпиона, ще намерят лоялен, надежден приятел и партньор за цял живот.

КОЗИРОГ (22 декември – 19 януари)

Управляващата планета на Козирога е Сатурн – една от „зловредните“ енергии в астрологията. Свързва се със смърт, работа, време, възраст, отговорности – общо взето всичко, което просто не е особено забавно. Във всяка групова обстановка Козирогът е определеният за най-зрелия и най-сериозния. Той ни напомня, че трябва да работим упорито и с дисциплина, което е толкова скучно.

Но знаете ли какво е по-лошо от това да си скучен? Да живееш целия си живот, без да си постигнал нищо ценно. Козирозите не прекарват толкова много време в работа само защото не могат да измислят нещо по-добро за правене. Те имат големи амбиции и възнамеряват да сбъднат мечтите си, дори и да им отнеме години.

Козирогът ще пожертва мимолетните удоволствия за траен успех и сигурност. Искате ли да видите забавната страна на Козирога? Работете с такъв човек. Когато проектът му успее, грандиозният празник на Козирога ще засрами несериозните партита на всички останали.

За още новини от света на зодиите и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

pipinana1 ( преди 4 седмици )