IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

15 начина да подготвите дома си за лятото

19 май 2024 10 30

Какво да направите преди настъпването на новия сезон

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Времето определено не подсказва, че лятото пристига, но е точно така. С едно мигване и пролетта почти премина. Най-топлият сезон от годината е на хоризонта, но след последното пролетно почистване вероятно не се чувствате готови и мотивирани за още едно основно подреждане и пренареждане на дома. Не ви обвиняваме – всеки ден бихме пили чаша розе в допълнение на вкусни сирена и колбаси, докато гледаме залеза на слънцето, вместо да чистим. Въпреки това, подготовката на дома за предстоящия сезон не е задължително да включва работа през целия уикенд.

Независимо дали сте собственик на жилище, наемател или сте отседнали при приятели или семейството това лято, тези съвети ще ви помогнат да подготвите вашето пространство за сезона за по-малко от 24 часа. С тези лесни трикове можете да освежите и реорганизирате дома си и да навлезете уверено в периода на целунатата от слънцето кожа, меките температури и живота на открито.

15 начина да подготвите дома си за лятото

1. Преминете към по-леки чаршафи

Няма по-лошо чувство от това да се събудиш посред нощ, облян в пот. За да избегнете това през летните месеци, заменете уютните чаршафи за студено време с по-дишащи варианти. Чаршафите от лен или перкал са чудесен избор, за да ви охладят в по-топлото време. Може също да искате да смените тежката си завивка или одеяло с по-лека и прохладна.

2. Поставете летните дрехи в предната част на гардероба

гардероб iStock

Снимка: iStock

Времето за пуловери официално приключи, така че няма смисъл те да заемат ценно място в гардероба ви. Приберете зимните си дрехи в задната част, за да имате лесен достъп до тениските, полите и роклите. Това не само прави приготвянето за деня по-лесно и по-бързо, но също така ви позволява да видите всичките си възможности за обличане, така че да можете да комбинирате нови неща заедно или да преоткриете стари находки.

3. Отворете прозорците

Пуснете малко свеж въздух, за да освободите дома си от мудната зимна енергия. Особено ако сте били затворени през последните няколко месеца, отварянето на прозорците ще ви помогне да си осигурите свеж въздух и леки, прохладни летни усещания. Освен това отворените прозорци подобряват циркулацията и качеството на въздуха в дома.

4. Избършете външните мебели и уреди

външни мебели,

Снимка: iStock

Прекарването на време на открито е едно от най-големите удоволствия през лятото. И тъй като метеорологичната прогноза е толкова плаваща, никога не знаете кога може да настъпи един хубав летен ден. Ако притежавате външни мебели, извадете ги на терасата, след което ги избършете добре. След това се насочете към скарата. По този начин ще бъдете готови във всеки един момент да се отправите навън за парти във вътрешния двор или четене на книга по залез слънце.

5. Включете летни аромати

Лятото е натоварено и претъпканият график може да направи по-трудно това да се насладите на всичко, което сезонът може да предложи. Един от най-лесните начини да се преборите с това е като напълните дома си с летни аромати. Заменете съществуващите свещи, дифузери с етерични масла и освежители за въздух с аромати като кокос, прясно окосена трева, лосион за слънчев загар, сандалово дърво, цитрусови плодове и други. Домът ви ще мирише на летен оазис, докато прекарвате деня си, така че няма да чувствате, че пропускате плажните моменти.

6. Заменете одеялата и възглавниците с други

сън, жена,

Снимка: Pexels

Обичам удобния диван също толкова, колкото и всеки друг, но никой не иска да се сгуши с дебело одеяло от изкуствена кожа през лятото. Заместете всички тежки одеяла и възглавници в дома си с по-леки. Възглавниците и калъфките, изработени от лен или памук, обикновено са най-благоприятните възможности, но можете да изберете и тъкани като шифон, коприна и воал.

7. Почистете прозорците и первазите

Прозорците ви вероятно ще видят много отваряне и затваряне през лятото, което крие риск от поява на пръстови отпечатъци. Направете си услуга и почистете добре преди началото на сезона. Отделянето на време да направите това сега ще ви улесни да останете в кондиция през лятото – и ще подготвите прозорците си за климатични модули, които евентуално може да потрябва да се инсталират.

8. Сменете детайлите

ваза, цветя

Снимка: iStock

Ако търсите достъпен начин да освежите пространството си за лятото, тази опция е за вас. Вдъхновете се от лятната атмосфера и заменете настоящите си домашни елементи с нещо по-адекватно за сезона. Това може да бъде всичко – от купа с лимони до букет от ярки цветя, миди в плетена кошница, ретро ваза от стомана и т. н. Не се страхувайте да си поиграете и да се забавлявате – това е чудесен начин да опитате уменията си в домашен проект и да се докоснете до творческата си страна.

9. Подгответе вашата охладителна система

Също така е добра идея да подготвите охладителната си система преди време за всякакви изненадващи горещи вълни. Ако имате централно охлаждане, проверете го отново и се уверете, че всичко работи правилно, за да избегнете нежелани изненади. По същия начин, ако охлаждате дома си с климатици, отделете време, за да ги почистите по съответния начин – последното нещо, което искате, е да изчакате да направите това, когато температурата е пареща и вече се потите.

10. Подредете рафта си за обувки

обувки istock

Снимка: iStock

Кой обича да рови в гардероба, търсейки правилните обувки за деня, когато вече закъснява? Ето защо тази година ви съветваме да се подготвите предварително и да победите този проблем. Изваждането на вашите летни обувки преди началото на лятото определено ще улесни живота ви и ще ви спести време. Няма да се изнервяте, докато се опитвате да намерите правилния чифт преди да излезете, което определено е хубаво нещо.

11. Почистете от прах и пуснете вентилаторите

Вентилаторите са невъзпетите герои на дома през лятото, но определено трябва да се грижите за тях, за да може да ви служат вярно. Почистете ги от насъбралия се през зимата прах, преди да ги използвате редовно. Също така не забравяйте да пуснете вентилатора на тавана, ако имате такъв, обратно на часовниковата стрелка. Това ще помогне да изтласкате хладния въздух надолу, да изтеглите излишната влага от въздуха и да помогнете на дома ви да работи по-ефективно.

12. Реорганизирайте основните неща за красота

грим,

Снимка: iStock

Лятото е чудесна възможност да актуализирате рутината си за красота за предстоящия сезон. В края на краищата, ние сме склонни да предпочитаме по-леките продукти за грим, грижа за кожата и косата през това време. Реорганизирайте своите основни неща за красота и поставете тонирани овлажнители, спрейове за текстура, лъскави балсами за устни и вашия слънцезащитен крем на достъпно място. Поставянето на любимите ви летни артикули за красота отпред и в центъра ще ви спести ценно време за подготовка.

13. Извадете репеленти за насекоми

Ако тънкото бръмчене и хапането от комари, докато се опитвате да се насладите на коктейл навън с момичетата, не е вашата идея за добро прекарване, не сте сами. Направете си услуга сега и извадете всички свещи с цитронела или репеленти за насекоми, които притежавате, и ги съхранявайте на леснодостъпно място. Не само ще сте подготвени за лятото, но и ще можете да се насладите на спонтанно питие или хапка навън, без да се стресирате.

14. Разчистете хладилника

почистване на

Снимка: iStock

Искате да направите живота си възможно най-лесен това лято и разчистването на хладилника може да ви помогне да постигнете точно това. Тъй като обикновено сме в движение по-често през това време, наличието на организиран хладилник ще ви улесни в приготвянето на храната и съответното съхранение на остатъците. Освен това ще можете да поставите пресни плодове и зеленчуци отпред и в центъра, така че да не бъдат забравени и накрая да се изхвърлят.

15. Подгответе лятна чанта

Знаете ли как бъдещите майки се кълнат в подготовката на болнична чанта, за да спестят време и да намалят стреса? Това е донякъде същото нещо, само с летни основни неща. Вместо памперси и комбинезони, напълнете любимата си чанта със слънцезащитен крем, дезодорант, интересна книга или списание, любимия си бански костюм, слънчеви очила, плажна кърпа, празна бутилка за вода за многократно пълнене и дрехи за смяна (включително сутиен и бельо!). Ще бъдете подготвени за всякакви летни излети и няма да се притеснявате, че сте забравили да опаковате нещо важно – всичко, което трябва да направите, е да вземете чантата си и да тръгнете.

За още съвети за лайфстайл последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари