IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Рецепти за Коледа – кюфтетата с бекон и пармезан от филма „Коледна история“

25 декември 2024 10 30

Постите приключиха, време е за месо

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Честита Коледа!

Вече официално можем да поздравим всички, които успяха да издържат на 40-дневния пост, отказвайки се от месо и млечни продукти, за да пречистят тялото и душата си. Независимо поради какви причини сте се впуснали в духовното приключение, сега е времето да се насладите на вкусно месо, с което да украсите празничната маса. Само внимавайте да не прекалите, защото организмът тепърва свиква с приема на млечни и месни продукти, от които се е лишавал месец и половина.

Ако искате нещо леко, вкусно и малко, то тогава днешната рецепта е за вас. Вместо да стоите над печката с часове, за да приготвите пълнена пуйка или да мръзнете на студа, докато чакате прасето да се опърли, ние имаме бърза и приятна алтернатива. Вдъхновено от киното, днешното коледно ястие определено ще ви хареса и ще бъде нещо, с което да впечатлите гостите и семейството си. 

На вашето внимание представяме кюфтенцата с бекон и пармезан от филма „Коледна история“. 

Филмът „Коледна история“ е комедийна адаптация по мемоарната книга на хумориста Джийн Шепърд, която разказва историята на малкия Ралфи Паркър от 40-те години на миналия век, живеещ в Индиана. В САЩ е дългогодишна традиция този филм да се гледа именно на Коледа, така че идеално се вписва в празничния обяд с вкусните кюфтенца. 

Кюфтетата с бекон и пармезан от „Коледна история“

Време за приготвяне: 40 минути

Порции: 12

Необходими продукти:

По 500 грама смляно говеждо и свинско месо

3 резена наситнен варен бекон

1 малка наситнена глава лук

1 голямо яйце

180 грама варен ориз

130 грама галета

1/2 кафена чаша настърган пармезан

1 щипка сушен риган

1/2 чаена лъжица сушен босилек

1/4 чаена лъжица чесън на прах

Начин на приготвяне:

кюфтета istock

Снимка: iStock

1. В голяма купа изсипете всичките съставки и ги омесете с ръце, докато се превърнат в еднородна смес. С лъжица за сладолед оформете кюфтенцата с размер на топка за голф. 

2. В леко намаслена тава за печене наредете кюфтетата така, че да не се докосват. Печете на 200 градуса около 25 минути, докато се изпекат и леко покафенеят. 

Tialoto ви пожелава весела Коледа и да ви е сладко!

За още рецепти и съвети за празниците последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари