IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Коледни рецепти – вкусни линцерови сладки

16 декември 2024 08 30

Слепените изкушения са чудесни за празника

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Коледа чука на вратата, а ние нямаме търпение за празничната трапеза, покрай която да се съберем заедно с най-близките ни хора. 

Най-хубавото време от годината съвсем скоро ще бъде тук, а Дядо Коледа трепетно се приготвя за своето околосветско пътешествие, за да може всеки да получи своя подарък. Ако е слушал, разбира се. 

Ние не сме Дядо Коледа, но също имаме подаръци за вас. От днес до края на годината ще ви подаряваме по една вкусна рецепта всеки ден, с която да изненадате семейството и да покажете готвача в себе си. Знаем, че всеки от вас притежава способности в кухнята, които все още може да не е проявил. Но Коледа е чудесно време, в което да демонстрирате на какво сте способни и да изненадате не само близките си, но и себе си. 

Започваме вкусната ни поредица със слепени линцерови сладки, които са лесни, интересни и забавни за приготвяне. Може да включите в процеса дори и малчуганите у дома, като им дадете за задача да украсяват, изрязват или пък да слепят сладките. Гарантираме, че ще бъдат истински хит на коледната трапеза. 

А ето и рецептата

сладки istock

Снимка: iStock

Необходими продукти:

500 грама брашно

250 грама краве масло

200 грама пудра захар

3-4 жълтъка според големината им

За слепването:

Мармалад от вашите любими червени плодове

Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. В купа пресейте брашното и пудрата захар, направете кладенче и сложете жълтъците. Нарежете маслото на филийки и го сложете около жълтъците. Омесете гладко тесто.

2. Ако е ронливо, добавете жълтък, а при обратната ситуация добавете брашно. Увийте го в прозрачно фолио и го оставете в хладилника за поне 2 часа.

3. След като извадите тестото от хладилника, го оставете на стайна температура около 10-15 минути, разточете кора и изрежете с коледни формички.

4. Сладките се пекат в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 10-12 минути или до леко порозовяване.

5. Изпечените и изстиналите сладки слепете с мармалад и поръсете с пудра захар.

За още рецепти и съвети за празниците последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари