Aвтор: Петър Бегов
Дните стават по-дълги, термометърът постепенно започва да отчита приятни температури, а птичките се появяват от южната половина на света... Все чудесни пролетни индикатори.
През зимата имаме навика понякога (или по-често) да си пълним хладилника със замразена храна или други полуфабрикати. Пролетта обаче изисква всичко да е свежо - от нас самите, до храната в хладилника.
Поддържай хладилника щастлив.
Модерните хладилници се размразяват автоматично. Но какво пък, ако вашият е от по-старите - просто бъдете нащрек и махнете големите айсберги от него.
Втората стъпка в това "почистване" е храната. Изхвърлете боклуците и напълнете рафтчетата със свежи, цветни и вкусни плодове и зеленчуци.
Елементарно е, но и самите ние забравяме да го правим: подреждайте новите продукти зад старите.
И пазарувайте точно толкова, колкото ви е необходимо. Ключова дума в пролетното меню е именно "свежест".