IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-мистичните места на света

4 май 2011 08 59

Седем от тях, които буквално спират дъха

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

По света има места, толкова мистични и зарeдени с необяснима енерегия, че са се превърнали в обекти на разнообразни митове и легенди.

Споменаването на извънземни сили и намеси и на изчезнали по необясним начин човешки раси във връзка с тях, е съвсем логично и обяснимо.

Просто защото понякога човешкото въображение, колкото необятно и всеобхватно да е, не може да открие отговори нито в историята, нито в законите на природата.

Историята и природата всъщност са много по-взаимосвързани, отколкото можем да си представим и едната неизбежно е влияела (и влияе) на другата.

А ние, хората на 21 век, стоим запленени и онемели пред гигантските доказателства на миналото величие на човешкия (?) ум, опитвайки се да си обясним как, кога и защо са се появили египетските пирамиди, чудно подредените камъни на Стоунхендж и също толкова чудатите моаи на Великденския остров.

Използвайки свръхмодерните си технологии, ние взимаме малки късчета от тях, разглеждаме ги под микроскопи и ги подлагаме на радиовъглеродни анализи, опитвайки се да разгадаем техните вековни тайни.

Просто защото мистиката винаги е действала като адреналин за научния мозък, търсещ логика на места, където невинаги може да бъде открита.

Вижте някои от най-тайнствените места в света, в галерията горе.

Още:

В мистичния свят на инките. Мачу Пикчу

Най-красивият курорт в света: Канкун

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари