IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колегите всъщност са важни. Жизненоважни

12 май 2011 13 55

Те виляят върху продължителността на живота ни

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Винаги сме били на мнение, че наличието на приятни и отзивчиви колеги е един от най-големите стимули в на работното място.

Да, разбира се, естеството на работата и адекватното заплащане за вършенето й са нещата, които биха могли да се нарекат „двигател на работоспособността", но няма ли топли приятелски чувства и приятна компания, то ежедневието става доста по-тежко.

Лично ние, обичаме своите колеги и се чувстваме щастливци, че ни се налага да работим с хора като тях, но честно да ви кажем, не предполагахме, че са ЧАК толкова важни.

Израелски учени откриха, че добрите колеги не само улесняват работата, но и могат да помогнат на хората да живеят по-дълго.

Вярвате или не, специалистите установили, че добрите взаимоотношения с хората, с които работим, влияят върху риска от смъртност, като тази зависимост е най-изразена във възрастовата граница между 38 и 43 години.

"Социалната подкрепа, отразяваща това колко добре е приет даден индивид в професионалната си среда, е сериозен индикатор за риска от смъртност по всякакви причини", пишат изследователите в сп. Health Psychology.

Изследователите направили своите заключения въз основа на изследване, което провели с 800 души, които били наблюдавани в продължение на 20 години.

Друго, което открили било, че любимата тема на хората на работа била оплакването от началниците.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари