IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пет приятелки, от които да се пазиш

26 май 2011 10 13

Шега, шега, или цяла истина. Преценете сами

Снимка: Columbia Pictures

Снимка: Columbia Pictures

Като едни социални същества, трудно можем да си представим живота без приятели. Както се казва, те са семейството, което сме си избрали сами.

Без приятел нито кафето е толкова сладко, нито шопингът, нито клюките... Нито дори "висенето" във Фейсбук.

Обаче има огромна разлика между мъжкото и женското приятелство. Мъжете трудно биха се скарали за чифт обувки, нали? Разбира се, ако не са тръгнали в обратна посока...

Мъжете често философски отбелязват, че две жени никога не могат да бъдат истински приятелки, защото ще ги раздели дали мъж, дали суета, дали гореспоменатите чифт обувки.

Колкото и смешно да звучи. последното също може да стане повод за скандал, особено ако тази ваша приятелка има навика да копира всичко, което казвате/правите/обличате.

Продължете да четете, за да разберете от кои "приятелки" да се пазите като дявол от тамян. И да няма засегнати - всичко е в кръга на шегата, въпреки че шегите често са болезнени истини, разпространявани по света от хората с чувство за хумор и (само)ирония.

Преследвачката

В случая не става въпрос за онази хубава лудост, а за истинска лудост. Е, добре, може да не сте специалисти в диагностицирането на лудости, обаче "лошата" лесно се разпознава. Тази ваша дружка първоначално е била напълно нормална, или поне такава ви се е струвала. Когато обаче започне да ви се обажда през 15 минути, и то без никакъв конкретен повод, става ясно, че нещо с нея не е наред.

Вследствие на тези чести телефонни обаждания, вие спирате да вдигате телефона. Просто защото ви изнервя. Тя обаче не разбира от отказ и започва да ви спами във Фейсбук с въпроси като "Защо не си вдигаш телефона????????????? Звънях ти 20 пъти и ти пратих 10 смс-а!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!". Наличието на много препинателни знаци, най-вече удивителни, е ясен признак за лудост. След като не й отговорите и на съобщенията, или й отговорите лаконично и с неохота, тя решава да ви чака пред дома ви след работа и удивителните изведнъж се превръщат в реални крясъци.

Ясно е, луда е! Бягайте от нея възможно най-бързо. По възможност си сменете фамилията и местожителството. Ако я задържите до себе си, ще продължи да ви подлага на тормоз, дори след като се омъжите, народите си деца и започнете да взимате пенсия...

Използвачката

Тук е просто очеизвадно какво не е наред. Тази ваша "приятелка" ви търси само в случаите, когато има нужда от нещо, било то услуга, дреха назаем (която никога, ама никога не връща) или не дай си Боже - пари. Използвачката често се превръща в Лъжкинята, ако я оставите да вирее на спокойствие във вашето лично пространство.

Няма как да не ви се е случвало. Тъкмо сте решили да дадете шанс на тази персона (винаги я оправдавате пред себе си - "Тя наистина няма пари" и т.н.), излизате някъде на по питие, разговорът върви почти идеално... И точно преди да платите сметката - "А да те попитам..." Уф! А аз си помислих, че просто искаш да ме видиш!

Ясно е - тя няма да се промени, а и бързо ще ви замести, след като тотално я игнорирате и изхвърлите от живота си.

Купонджийката

С нея първоначално е много, много забавно. Това момиче просто е родено да купонясва! Толкова ви е забавно с нея, води ви на най-яките партита, познава всички и всички я познават... Тя обаче няма истински приятели и всъщност не може да поддържа пълноценни приятелства. Ако много, ама много си я харесвате и обичате, дори след като ви се е налагало да я прибирате от не особено приятни места в ранните часове на денонощието, опитайте се да влеете разум в главата й.

Има малък шанс тя да се оправи и да "порастне". Ако обаче вашите усилия нямат никакъв ефект - ясно е! Тя ще се прехвърля от човек на човек и от парти на парти... Докато един ден просто не изхвъркне от прозореца, както се случи с една епизодична героиня в "Сексът и градът".

Хипохондричката

Всички сме малко или много такива и често си въобразяваме, че нещо не ни е наред. Особено щом става въпрос за сексуалното здраве... Така си мислите и за Нея - приятелката, която "забременява" от всеки сексуален контакт или пък се разболява при ръкостискане. Обикновено тази персона е свръхнервна и чувствителна към всичко и всички. Казвате си - всеки с лудостта си.

Започнете ли да усещате как търпението ви се изчерпва или как, след като тя влезе в стаята, една особена вълна преминава през цялото ви тяло - ясно е! Тя на всичкото отгоре е и енергиен вампир и със своите "проблеми" не ви влияе никак положително.

Или я изкоренете напълно от живота си, или намалете контактите с нея до минимум.  Примерно веднъж на тримесечие. Кино-салонът е идеален за тези срещи.

Подражателката

Първоначално си мислите, че е сладко и мило. Тя винаги е съгласна с вас, обсипва ви с комплименти и ви гледа почти влюбено. Винаги идва с вас на шопинг, а впоследствие се връща в магазина и си купува абсолютно същите неща! Леко преувеличихме с последното, но няма как да не сте забелязали тази странна тенденция в нейното поведение. Тя до такава степен се идентифицира с вас, не защото много ви харесва, а просто защото няма самоличност.

Ако започне и да се "нахвърля" на същите мъже, които вие харесвате - ясно е! Изтрийте я бързо от списъка, или съвсем скоро ще започнете да се чудите кое е копието и кое - оригиналът.

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари

joylove10 ( преди 12 години )
Hello,I visited your profile at(tialoto.bg) and I find out that you're the type my heart love, I believe we suit for real love, let walk that precious thing out for heart desire, I hope and believe we match for good. When contacting reply to my mail address (JOY.1NDOH***YAHOO.CO.UK)I am waiting for the love.I am,Miss JoyJOY.1NDOH***YAHOO.CO.UK
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар