IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работа в екип = малко умора

21 август 2011 10 00

Доверете се на колегите и ще си спестите доста главоболия

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Индивидите, работещи в екип, показват по-добри умения за разрешаване на проблеми от хората, които се опитват сами да противодействат на умората, съобщи ЮПИ, позовавайки се на резултатите от британско проучване.

Членовете на екипа са по-силно мотивиран да работят добре и могат да сравняват различните предложения за справянето с даден проблем, за да стигнат до най-удачното решение, въпреки умората. Това им позволява да избегнат непродуктивното мислене, характерно за изморения човек, обясняват авторите на проучването от университета "Саут банк" в Лондон.

Специалистите са изследвали уменията да разрешават проблеми на военнослужещи по време на тренировъчен лагер. Резултатите от тестовете са показали, че изморените войници се справят по-зле споставените им задачи от тези, които не чувстват умора. Когато работили в екип обаче, те се справили толкова добре, колкото и останалите.

Заключението от изследването е, че когато умората е фактор, решенията по възможност трябва да се взимат екипно, а не от отделни индивиди.

БТА

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари