Британски учени са установили, че скуката на работното място действа негативно на служителите и те посягат към бутилката и нездравословните храни, пише в. "Дейли експрес".
Голяма част от служителите се оплакват, че губят мотивация и концентрация, когато им налагат рутинни и не особено креативни задачи в офиса. Близо 50% от запитаните твърдят, че допускат грешки, заемайки се със задачи, лишени от предизвикателства, тъй като ги подценяват.
Около една четвърт пък признават, че скуката ги карат да употребяват прекомерно кафета, шоколади, а след края на работния ден и алкохол.
Анкетираните 102 души винят началниците си за немотивиращата и безинтересна работа, която вършат и половината обмислят сериозно да сменят работното си място.
Британското дружество по психология препоръчва на шефовете да се стараят да възлагат по-малко скучни задачи на подчинените си и да им осигурят по-здравословна храна в столовете.