IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Скуката в работата води до бутилката

12 януари 2012 11 20

Служителите са демотивирани и се тъпчат с нездравословни храни, кафета и алкохол

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Британски учени са установили, че скуката на работното място действа негативно на служителите и те посягат към бутилката и нездравословните храни, пише в. "Дейли експрес".

Голяма част от служителите се оплакват, че губят мотивация и концентрация, когато им налагат рутинни и не особено креативни задачи в офиса. Близо 50% от запитаните твърдят, че допускат грешки, заемайки се със задачи, лишени от предизвикателства, тъй като ги подценяват.

Около една четвърт пък признават, че скуката ги карат да употребяват прекомерно кафета, шоколади, а след края на работния ден и алкохол.

Анкетираните 102 души винят началниците си за немотивиращата и безинтересна работа, която вършат и половината обмислят сериозно да сменят работното си място.

Британското дружество по психология препоръчва на шефовете да се стараят да възлагат по-малко скучни задачи на подчинените си и да им осигурят по-здравословна храна в столовете.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари