IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Реката на дъгата в Колумбия

20 май 2014 05 55

Това е една от най-красивите реки в света

Снимка: raredelights.com

Снимка: raredelights.com

Живописната река „Cano Cristales“ се намира в Колумбия, в провинция Серания де ла Макарена и е призната за една от най-красивите реки в света. Освен това тази цветна река е известна още като „реката на дъгата“, заради своята впечатляваща, щедра палитра от цветове, която включва нюанси на синьо, зелено, жълто, черно и наситеночервено, причинени от рядък вид водорасли.

Зашеметяващата река предизвиква туристите да предприемат дълго пътуване до сърцето на Колумбия, за да се насладят на нейната величествена красота. Тя се намира в планинска верига, която пък може да се похвали с някои от най-старите скали в света, някои от които датират от 1,2 милиарда години.

Самата планина, от която извира реката, гъмжи от живот, тъй като е дом на около 10 вида земноводни, 43 вида влечуги, 8 примати и 420 вида птици. От друга страна в реката няма никаква риба, най-вероятно заради свойствата на водата, дължащи се на водните растения в нея.

Пътуването до това райско кътче на земята, може да започне от столицата на страната – Богота или от град Вилавиченцио. Добре е реката да бъде посетена между месеците юли и декември, когато природата тук е най-атрактивна. Интересното е, че в този район няма нито едно място за отсядане – нито хотел, нито къмпинг.

Вижте снимките на уникалната река в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )