IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Салата от паста и кале

7 юли 2014 14 16

Ястието може да се ползва и за гарнитура

Снимка: thepioneerwoman.com

Снимка: thepioneerwoman.com

Кале, познато още като грюнкол, е растение от семейството на брюкселското зеле, броколите, карфиола и обикновеното зеле. Предлагаме ви една рецепта с този зеленчук, но ако нямате такъв в наличност, винаги можете да го заместите с някой от споменатите.

Рецептата представлява салата с паста, но би могла да бъде гарнитура към ястие с месо на скара, например. Ястието може да се консумира както топло, така и студено, като за приготвянето му ще ви трябват не повече от 10-15 минути (ако преди това сте си сварили пастата).

Ето и какви продукти ще са ви необходими:

1 пакет паста от вида фарфале (панделки); 3 супени лъжици кедрови ядки; 1/4 чаша зехтин; 6 скилидки чесън; 2 чаени лъжички сол; 1 чаена лъжичка черен пипер; едно кале или броколи; пармезан; 2 супени лъжици балсамов оцет (по желание).

Инструкции за приготвяне:

Снимка: thepioneerwoman.com

Сварете в тенджера тестените изделия според указанията на опаковката. След това ги отцедете в гевгир, изплакнете ги със студена вода и ги преместете в голяма купа. Оставете ги настрана. Сложете кедровите ядки в малък тиган, да се запекат на слаб огън в продължение на 8-10 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

След това в същия тиган запържете нарязания на ситно чесън със зехтина, отново на слаб огън. Чесънът не трябва да става прекалено кафяв, а да е златист. Добавете сол и черен пипер на вкус и оставете сместа за 5 минути, след което я изсипете в съда с макароните.

Снимка: thepioneerwoman.com

Разбъркайте хубаво и добавете кедровите ядки. Задушете с останалия зехтин, в същия тиган и нарязаното кале/броколи на средно-висока температура за около 5 минути.

Снимка: thepioneerwoman.com

Добавете го към пастата и отново разбъркайте добре всичко. Накрая поръсете салатата с едро нарязан пармезан. Добавете балсамовия оцет и още подправки на вкус, ако е необходимо. Охладете ястието, ако ще го консумирате като салата, за около два часа в хладилника. Ако ще го ползвате за гарнитура, можете да го сервирате и топло.

Снимка: thepioneerwoman.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )