Необходими продукти за 4 порции:
2 броя манго, 200 г фета сирене, 2 броя краставици, 1 червена и 1 жълта чушка, уакаме (японски водорасли), 8 броя аржентински скариди, 1 лимон, магданоз, див лук, пресен девесил, мед, бял сусам.
Приготвяне:
Нарязваме мангото, краставиците, чушките и фета сиренето на кубчета. Нарязваме и пресния девесил на ситно. Всички продукти се смесват с дресинга, приготвен от зехтин и лимон. Добавят се водораслите със сусам, а отгоре се слагат скаридите.
С приготвения отделно дресинг се заливат и скаридите.
За дресинга: Смесват се лимон, зехтин, сол, стрита една скилидка чесън и всичко това се пасира. Към сместа добавете сусам и половин лъжичка мед. С този дресинг се поливат скаридите накрая.
Време за приготвяне: 20 минути
Продуктите са за 4 порции.
Приятен апетит!
Рецептата е предоставена и приготвена от шеф Петър Ангелов.