IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Панчета патладжан

15 юли 2014 15 31

Страхотна лятна рецепта!

Снимка: Александър Маринов

Снимка: Александър Маринов

Необходими продукти за 4 порции:

4 патладжана

4 белени чушки

200 г моцарела

1 глава лук

2 моркова

2 розови домата

2 скилидки чесън

босилек

магданоз

черен пипер

Приготвяне:

Първо се маха месото на патладжана, който предварително е разрязан през средата на две половини. Осолява се и се слага в тавичка с 2 чаши вода. Слага се във фурната, като се пече на 200 градуса около 30-40 минути. След това сърцевината на патладжана се смесва с другите зеленчуци, които са предварително нарязани и запържени. Овкусява се с пресен босилек, фета сирене, сол и черен пипер.

След това патладжанът се запълва със сместа и отгоре се слага моцарела. После отново се слага във фурната за 5 минути, докато се разтопи моцарелата. Накрая, още топъл, патладжанът се залива с доматен сос.

Приготвяне на соса: пресни домати, босилек, настъргани моркови, лук, сол, черен пипер, 1 лъжичка захар, зехтин – всичко това се пасира.

Време за приготвяне: 50-60 минути.

Рецептата е приготвена и предоставена от шеф Петър Ангелов.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Дуковска

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 10 години )