Необходими продукти за 4 порции:
4 патладжана
4 белени чушки
200 г моцарела
1 глава лук
2 моркова
2 розови домата
2 скилидки чесън
босилек
магданоз
черен пипер
Приготвяне:
Първо се маха месото на патладжана, който предварително е разрязан през средата на две половини. Осолява се и се слага в тавичка с 2 чаши вода. Слага се във фурната, като се пече на 200 градуса около 30-40 минути. След това сърцевината на патладжана се смесва с другите зеленчуци, които са предварително нарязани и запържени. Овкусява се с пресен босилек, фета сирене, сол и черен пипер.
След това патладжанът се запълва със сместа и отгоре се слага моцарела. После отново се слага във фурната за 5 минути, докато се разтопи моцарелата. Накрая, още топъл, патладжанът се залива с доматен сос.
Приготвяне на соса: пресни домати, босилек, настъргани моркови, лук, сол, черен пипер, 1 лъжичка захар, зехтин – всичко това се пасира.
Време за приготвяне: 50-60 минути.
Рецептата е приготвена и предоставена от шеф Петър Ангелов.