IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 извинения, които ви пречат да постигнете целите си

18 юли 2014 07 31

Оправданията, които могат да съсипят щастието ви

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Когато често казвате „не“ на новите перспективи и възможности в живота си, вие пречите на себе си. Вместо да работите за своето усъвършенстване, вие спирате развитието си, като се самозаблуждавате с различни извинения. Вашето подсъзнание постепенно свиква с тях и вие ставате по-малко уверени и по-страхливи. Ако се отървете от тези оправдания, вие ще бъдете в състояние да растете както психически, така и физически.

Заменете вашите извинения с положителни алтернативи.

Ето десет оправдания, които ви пречат да постигнете целите си:

1. Не разполагам с достатъчно ресурси.

Много хора са склонни да се оплакват от липсата на време, пари и възможности, за да бъдат щастливи. Всички тези точки са основа за съвършенство за един среден човек. Ако се концентрирате само върху вашите проблеми, вие никога няма да успеете в нещо. Богатите и успели хора винаги мислят позитивно и не се страхуват да започват нови неща и проекти, защото са сигурни, че имат повече от достатъчно време, знания и ресурси, за да се развиват.

2. Страх ме е.

Опитайте се да разберете, че страхът е просто несъществуваща илюзия, която ви носи нещастие. Поемете контрола над ума си и не позволявайте на въображението ви да създава плашещи картини в главата ви. Ако не можете да се справяте със страха, трябва да се опитате да напуснете зоната си на комфорт. Изберете дейности, от които се страхувате и се изправете срещу тях лице в лице. Така ще се научите да се справяте с проблемите си, без значение колко големи изглеждат те.

3. Това е прекалено трудно.

Животът е пълен с предизвикателства. Трябва да разберете, че всеки вид успех изисква работа. Мъдрите хора обикновено са наясно, че хубавите неща искат търпение и усилия. Освен това, справяйки се с трудните неща в живота си, вие ще изпитате удовлетворение от самия себе си.

4. Аз съм си такъв и не мога да се променя.

Много хора се фиксират върху себе си и отхвърлят новите пътища и перспективи, за които би им се наложило да се променят по някакъв начин. Много от нас не са готови да вършат работата, която изисква промяна на бита, навиците, начина на мислене и т. н. Опитайте се да прегърнете всички нови възможности, ако искате да сбъднете мечтите си.

5. Ще навредя на близките си.

Има хора, които смятат, че техният успех може да повлияе негативно на хората, които обичат. Те считат, че близките им ще ревнуват или че няма да приемат някои промени, нужни за сбъдването на мечтите им. Това им служи за извинение, за да не опитват новите възможности.

6. Не съм готов да направя това.

Далай Лама е казал: „Щастието не е нещо готово. То идва от собствените ни действия“. Желателно е да се преборите с несигурността и да направите нещата, които могат да ви приближат до успеха. Мъдрите хора казват, че не трябва да се страхуваме от смъртта, а от зле изживения живот. За съжаление, хората пропускат много възможности, защото не са готови да поемат нови отговорности.

7. Аз не съм като другите.

Разбира се, че не сте като другите! Вие сте уникални. Всеки човек, който се сравнява с другите, се чувства недостоен, неадекватен или част от тълпата. Успехът на ваш приятел може да ви даде тласък да се развиете в посоката, която искате. Няма никакво съмнение, че сте способни да следвате мечтите си.

8. Това начинание няма да успее.

Много хора се страхуват да започнат да правят нещо ново, тъй като никога не са виждали някой да го прави преди. Това е добро извинение, но трябва да намерите сила и да направите това нововъведение. По-добре е да се опитате да сте първи в някаква област, отколкото изобщо да не опитате нищо.

9. Какво ще си кажат хората за мен?

Това е едно от най-досадните извинения. Живейте си живота без да се съобразявате с мнението на други хора. Винаги ще има индивиди, които ще коментират делата ви отрицателно. Почти невъзможно е да бъдете одобрени и обичани от всички. Трябва да разберете, че един наистина силен човек не се нуждае от одобрението на другите. Просто следвайте мечтите си.

10. Вече съм опитвал и не се получава.

Колкото повече грешки правите, толкова повече опит ще натрупате. Трябва да имате достатъчно кураж, за да се справяте с разочарованието и поражението. Анализирайте грешките си и следващия път ще знаете какво да правите по различен начин.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

123 ( преди 9 години )
Има два вида хора.1.Умните знаят че нещо няма да стане и се отказват2.Глупавите знаят че нещо няма да стане и опитват пак ... и много често успяват.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Анонимен ( преди 9 години )