Предлагаме на вашето внимание една специална, но много бърза рецепта за гриловани зеленчуци.
Формата, в която може да ги представите на вечеря или обяд е в позицията на висока кула, с която ще впечатлите със сигурност гостите си.
Рецептата се приготвя само за 20 минути, бързо, лесно и обещаваме, много вкусно!
Ето и кратко описание на необходимите продукти и начина на приготвяне:
Продукти за 1 порция:
30 г кашкавал
1/2 патладжан
2 чушки (1 зелена и 1 червена)
1 домат
1 гъба
1 глава червен лук
1 тиквичка
зелена салата за украса
сол, черен пипер
За пестото: босилек, кедрови ядки, зехтин, чесън, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязвате всички зеленчуци в еднаква форма, на колелца, като предварително сте накиснали във вода патладжана за около 30 минути, за да падне горчивината му.
След това се пекат на грил, предварително мариновани в зехтин, след което се нареждат във формата на кула. Украсявате със зелена салата около кулата. За по-лесното застопоряване на кулата, може да прободете зеленчуците с шиш.
Време за приготвяне: 20 минути.
Рецептата е приготвена и предоставена от готвач Борис Колаксъзов.