IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-колоритните плажове в света

31 август 2014 11 01

Пясъкът на тези плажове има нетипичен цвят или форма

Снимка: themetapicture.com

Снимка: themetapicture.com

По света има наистина уникални плажове, за някои от които вероятно не сте и чували. Повечето от тях са оригинални заради цвета или формата на своя пясък.

Един от най-интересните плажове от тази класация е плажът с розовия пясък (този от снимката горе се намира на Бахамите).

Цветът на пясъка се дължи на малките микроскопични животинки, известни като фораминифери. Те имат светлорозова или червена черупка с дупки, през които те се хранят.

Стъкленият плаж, разположен във Форт Браг, щата Калифорния някога пък е бил сметище, създадено от хипитата. След това, в края на 60-те години, градът го затваря и го прочиства от всички отпадъци, с изключение на стъклените.

С времето водата полира стъклата от изхвърлените бутилки и днес те приличат на скъпоценни камъчета (на снимката долу).


Снимка: themetapicture.com

Сините пясъчни плажове също са супер оригинални. В случая това не е пясък, който е нажежен в синьо, а е биолуминисцентен фитопланктон, разпръснат по крайбрежието на този остров в Малдивите.

Малките организми излъчват светлина, която се подчертава от плясъка на вълните, създавайки нещо, което прилича на мрежа от звезди.

Снимка: themetapicture.com

Вижте снимките на другите уникални плажове с цветен пясък в света, в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари