Предлагаме на вашето внимание рецепта за основно ястие – пиле с четири вида сирена.
Приготвянето ѝ ще ви отнеме не повече от 40 минути, а резултатът, гарантираме, че ще е изключително вкусен!
Необходими продукти за 4 порции:
800 г пилешко филе
200 г моцарела
200 г синьо сирене
200 г кашкавал
200 г пармезан
400 г тиквички
2 яйца
200 мл сметана за соса
малко брашно и галета
сол и черен пипер за овкусяване
Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се разтваря, начуква се със сол и черен пипер. Настъргвате четирите вида сирене, смесвате ги с яйцата и с тази смес поливате филето. С помощта на стреч фолио завивате филето.
Панирате последователно в брашно, яйце и галета. След това пържите в предварително загрята мазнина на 180 градуса, докато се запържи. След това запичате във фурна на 220 градуса за около 10 минути.
Междувременно нарязвате тиквичката на филийки и слагате на грила да се запече от двете страни. Поднасяте тиквичката като канапе и върху нея слагате готовото пилешко.
Заливате със соса от сметана.
Приготвяне на песто: смесвате копър, магданоз, чесън, сол, черен пипер. Грилованите тиквички ги овкусявате с пестото, но оставете малко от него, защото ще ви трябва за сметановия сос.
Приготвяне на сметанов сос: сметаната завира и като се редуцира, смесвате с останалата част от пестото. И с готовия сос заливате пилешкото филе.
Рецептата е приготвена и предоставена от готвач Борис Колаксъзов.