IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се впишете в новия екип

21 октомври 2014 07 35

Как да се интегрирате по-бързо в новата среда

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Ние всички искаме да се открояваме от тълпата по някакъв начин, но също така искаме и да се интегрираме в общността. За някои хора, особено за по-срамежливите, вписването в нова среда е истинско предизвикателство. Ако човек не е достатъчно самоуверен, той се чувства като риба на сухо, когато попадне сред непознати хора. В началото той чувства, че не принадлежи към въпросната група, но само от него зависи за колко време ще успее да се впише в екипа.

Ето и няколко съвета как да се интегрирате максимално бързо във всеки нов екип, особено ако става въпрос за работа:

1. Тихо и просто си вършете работата.

Всички сме били в ситуацията на новото лице, опитващо се да си проправи път в групата. Да речем, че наскоро сте се присъединили към дадена фирма/организация, най-доброто, което можете да направите е веднага да започнете да давате своя принос. Покажете, че съществувате, но без да се вземате прекалено насериозно.

2. Поемайте най-трудните и непривлекателни задачи.

Ако искате да се интегрирате по-бързо в екипа, поемете ангажиментите, които другите не желаят или отказват. Така вие ще направите живота на колегите си по-лесен. От една страна това е вид подмазване, но от друга – това е най-бързият начин да се слеете с околните.

3. Помолете за помощ с думи.

Ако имате нужда от помощ с работата, просто помолете колегите си за съдействие. Задавайте им въпроси, тогава, когато те не са прекалено ангажирани. Дръжте се мило и непринудено, но все пак ясно им покажете, че се затруднявате и че имате нужда от ментор. В днешно време малко хора ще ви предложат помощ, ако си пъшкате тихо в ъгъла.

4. Показвайте чувство за принадлежност.

Без значение колко нов сте във фирмата, важно е да не се делите от другите – да си обядвате сами, да си пушите сами, да не говорите с другите, да не се смеете на закачките им и т. н. Дръжте се приятелски, поздравявайте всички от екипа и се дръжте уверено. Дори в началото те да не ви канят да се присъедините към компанията им, постепенно ще ви гласуват доверие, ако виждат че сте готини, добронамерени и готови да работите наравно с тях.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари