IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-актуалната кулинарна дестинация в Мадрид

21 октомври 2014 06 00

Вижте едно от най-големите гастрономически места в Европа

Снимка; cocinatis.com

Снимка; cocinatis.com

„Platea“ се казва най-новата и актуална кулинарна дестинация в столицата на Испания – Мадрид. Атрактивният мегаресторант се е настанил в голяма сграда от 50-те години, която преди е функционирала като киносалон „Carlos III“.

Гастрономическият мол, който отвори врати това лято, се намира в района на квартал Саламанка. Всъщност той представлява зашеметяващ гурме комплекс съчетаващ в себе си 20 заведения – ресторанти, барове и хранителни магазини.

Комплексът е разположен на пет етажа и на площ от повече от 6 хил. кв. м. Пространството предлага разнообразие от заведения за хранене – от традиционен испански тапас ресторанти до интернационални ресторанти като перуански и японски.

В „Platea“ има три коктейл-бара и една сладкарница, а на партерния етаж има магазини за гурме продукти и за стилни сервизи за хранене.

Интериорът на комплекса е реновиран изцяло от дизайнера Лазаро Роса-Виолан, като донякъде е запазен класическият му стил от средата на миналия век.

Кулинарната дестинация продължава да има голяма сцена на приземния етаж, където вечер се изнасят театрални постановки, концерти с жива музика или пък се прожектират филми.

Вижте снимки на „Platea“ в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари