IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 знака, че НЕ сте готови за брак

30 октомври 2014 15 19

Няма смисъл да прибързвате с тази важна житейска стъпка

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

За съжаление, в днешно време можем да чуем много повече разкази за тежки раздели и грозни разводи, отколкото романтични истории за стабилни бракове, изпълнени с любов и разбирателство.

Една от причините двойките все по-често да смятат брака за задушаващ капан, от който рано или късно искат да се измъкнат, е именно защото голяма част от тях се женят прибързано, преди да са били готови за това. Понякога те го правят само заради самата идея да встъпят в брак; друг път – защото усещат натиск от страна на близки и роднини; трети се женят „по сметка“; четвърти просто искат дете, родено в законен съюз и т. н.

Все по-малко са партньорите, които вдигат сватба, защото са сигурни, че са родени един за друг и след като са изпитали връзката си във времето.

Ето и 8-те сигурни признака, че не трябва да се омъжвате/жените все още:

1. Все още не сте преживели своята експоловинка.

Ако все още имате чувства към бившия си партньор, в никакъв случай не трябва да се жените/омъжвате за настоящия. Дайте си време, за да се отърсите от миналото и не сключвайте брак „напук“ на някого само, за да му докажете, че сте го превъзмогнали. След време вие ще станете по-мъдри и по-силни и едва тогава ще сте готови за сериозна крачка, каквато е бракът.

2. Нито вие, нито вашият партньор сте финансово стабилни.

Идеята на брака е да събере двама души, които да прекарат целия си живот заедно, минавайки през щастливи мигове и трудности. В този смисъл бракът е голяма отговорност. Ако вие и вашият партньор не сте финансово стабилни, вашият брак ще бъде изпълнен със стрес и проблеми още от самото начало, а те могат да ви отдалечат един от друг. Няма нищо по-неромантично от паричните проблеми и споровете около тях. Освен това имайте предвид, че разходите ви ще се увеличат след като се ожените.

3. Мечтаете да вдигнете тежка сватба, но изобщо не мислите за брака.

Ако искате да сключите брак, защото мечтаете да вдигнете красива, пищна сватба или да се видите в бяла рокля, то вие не сте подредили ценностната си система все още. Сватбата трае само един ден, а идеята на брака е да трае цял един живот. Така че, колкото и вълнуваща да е идеята за сватбата и булчинската рокля, не се обсебвайте от тази мисъл. Най-добре помислете какво точно означава бракът.

4. Сексът с половинката ви не е много вълнуващ.

Много хора смятат, че хубавият секс не е задължителен в една двойка и че с времето той може и да се подобри. Сексуална несъвместимост обаче, може да създаде сериозни проблеми в отношенията на съпрузите и да доведе до изневяра. Без значение дали половинката ви е най-добрият и свестен човек на света, не се омъжвайте за него (женете за нея), ако още от сега интимните ви мигове не са на ниво!

5. Не се чувствате готови за родител.

Рано или късно бракът води до създаването на поколение. Ако не се чувствате психически и физически подготвени да имате деца и да се грижите за тях, няма смисъл и да се омъжвате/жените. Освен това трябва да си дадете сметка дали вашата половинка би се справила като родител. Децата имат нужда от грижа, любов и внимание и от двамата си родители – тоест, трябва да сте сигурни, че партньорът ви би се справил в тази важна житейска роля.

6. Трудно ви е да останете верен на един партньор (особено на настоящия).

Едно от най-важните неща в брака е доверието., Може да се каже, че то крепи съпрузите най-много. Почти всичко в брака може да бъде простено, но не и изневярата. Тя разрушава доверието в партньора, а оттам и целостта на семейството. Ако усещате, че няма да можете да бъдете верни на настоящата си половинка, не се женете/омъжвайте за нея/него. Може би това просто не е правилният човек за вас.

7. Срещнали сте половинката си твърде скоро.

Трудно е да оцените точно човек, когото познавате отскоро. Опознаването отнема време и затова не ви съветваме да встъпвате в брак прибързано или „на сляпо“. Дори да считате, че това е перфектният човек за вас, изчакайте известно време и се насладете на фазата си „гаджета“. Има време да мислите за брак и за създаването на семейство. Ако това е идеалният човек, той няма да избяга.

8. Не изгаряте от любов по бъдещия си съпруг/съпруга.

Ако не се чувствате влюбени в човека, за когото планирате да се ожените/омъжите, как очаквате да го обичате до края на живота си? Бракът без любов ще направи живота ви нещастен и празен. Освен това вие няма да успеете да дарите щастие и на своя съпруг, дори той да ви обича, а това няма да е честно спрямо него/нея.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Trinity ( преди 9 години )
"Рано или късно бракът води до създаването на поколение."Вие в кой век живеете все още? Чудесно е, ако се появят деца. А хората които не искат, или пък не могат да имат деца? За тях брака явно трябва да бъде забранен.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар