IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тромсьо – красота по норвежки

7 ноември 2014 13 48

Преоткрийте невероятната красота на тази скандинавска страна

Снимка: raredelights.com

Снимка: raredelights.com

Никой истински любител на природата не може да устои на прелестите, на величествените долини, на високите водопади, на блестящите реки, на дълбоките езера и на извисяващите се върхове в националния парк на Норвегия „Йотунхаймен“.

Несъмнено, ако се отправите към тази скандинавска държава, задължително трябва да посетите това кътче от земята.

В парка има над 250 планински върхове и всъщност това е мястото, което е вдъхновило голяма част от скандинавската митология. Името „Йотунхаймен“ означава буквално „Домът на гигантите“. Районът е известен със своите първокласни ски писти, както и с красивите си места за риболов. Зрелищният парк има изумителни пейзажи, които привличат фотографите от цял свят със своята ледена красота и с факта, че тук почти няма дървета.

Другата интересна дестинация в Норвегия, която си заслужава да посетите е град Тромсьо. Това е един от най-северните европейски градове. Оттук можете най-добре да наблюдавате и да се възхищавате на хипнотизиращото Северно сияние през студения сезон.

Освен това Тромсьо привлича туристите и с това, че е оживен град с нощен живот, с много история и музеи, и с усет към изкуството.

В тази област са живели хора още преди 11 хиляди години. Името на града обаче, за първи път се споменава през 1252 г., когато е издигната първата църква, която днес е най-популярната атракция тук.

Днес старата църква е модернизирана арктическа катедрала, построена през 1965 година. Градът може да се похвали и с най-северния университет в света, както и с редица важни изследователски институти. Вероятно за това жителите на Тромсьо са в по-голямата си част висококвалифицирани.

Вижте снимки на град Тромсьо и на националния парк „Йотунхаймен“ в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари