IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 причини да изберете Швейцария тази зима

13 ноември 2014 10 39

Вижте защо тази дестинация наистина си заслужава

Снимка: adelto.co.uk

Снимка: adelto.co.uk

4. Ски и спа

В Швейцария има много минерални извори и уелнес хотели, които предлагат някои от най-удивителните спа и антистрес процедури.

5. Планински гурме трекинг

В Швейцарските Алпи има изобилие от страхотни заведения, където можете да опитате какви ли не вкусотии. Курортът Цермат предлага голямо разнообразие от гурме ресторанти.

6. Ски за търсачи на силни усещания

За по-приключенски настроените хора Швейцария е супер дестинация. Тук те могат да отидат с хеликоптер до много отдалечени райони и да карат ски буквално сами. В курорта Вербие пък се намират едни от най-стръмните и трудни ски писти в Европа.

7. Спиращи дъха гледки

Швейцария предлага невероятни и много вдъхновяващи изгледи, включително към връх Матерхорн.

8. Курортът Сейт Мориц ще празнува своята 150-годишнина тази зима

Сейнт Мориц е мястото, откъдето се заражда алпийският зимен туризъм, благодарение на Йоханес Бадрут, основателят на луксозния хотел „Kulm Hotel St. Moritz“. По случай годишнината, между 26 и 30 януари в курорта ще се проведе гурме фестивал.

9. Новата ски област Arosa/Leinserheide

Новото разширение Ленцерхайде-Ароса прави региона един от най-големите зимни курорти в Европа и дори тенис легендата Роджър Федерер си е построил нова къща в модерната област. Разширението предлага ски писти с дължина 225 км, обслужвани от 42 лифта, различни модерни съоръжения, отлични ресторанти и изключителен избор за настаняване.

10. Много идеи за прекарване на свободното време.

Освен да карате ски, тук можете да отседнете в иглу, да ходите на разходки с впрягове от хъскита, да се возите на снегомобили, да ходите на конни надбягвания и т. н.

Вижте снимки на тази невероятна страна и курортите ѝ в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари