IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-самотната къща в света

22 ноември 2014 11 01

Тя се намира на остров, който е собственост на Бьорк

Снимка: heimaslod.is

Снимка: heimaslod.is

Къщата на исландския остров Elliðaey е може би едно от най-изолираните места, където човек би могъл да отиде на почивка.

Elliðaey е третият по големина остров в Исландия и се намира близо до Vestmannaeyjar, малък архипелаг от южния бряг на страната.

Колкото до омайната, малка къщичка върху безлюдния остров, до нея може да се достигне само с лодка от най-ниската, източна страна на острова, а след това туристите ги чака дълго ходене пеша.

Elliðaey е домът на хиляди морски птици, които го използват за гнездене, както и на няколко свободни говеда. Къщата е построена през 1953 г., но е реновирана през 1985 г. Тя е функционирала в миналото основно като ловна хижа.

Къщата разполага със собствен, необитаем терен от 111 акра, както с място за спане и със сауна. Наскоро правителството на Исландия подари този остров на своята най-голяма попзвезда – ексцентричната и еклектична Бьорк.

Вижте снимки на тази изолирана къща в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари