IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 неща, които всички нещастни семейни двойки правят

28 ноември 2014 10 01

Опитайте се да ги избегнете

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Щастливите семейни двойки си личат от далеч, но не и нещастните. Истината е, че много нещастни бракове не завършват с развод, а просто си кретат в агония. Нещастните съпрузи често решават да останат заедно, колкото и депресиращи и хладни да са отношенията им.

Ето и кои са нещата, които се срещат във всички нещастни бракове:

1. Нещастните съпрузи спират да правят секс.

За съжаление, това е вярно. Съпрузите, които не са в добри отношения, нямат енергия и желание да бъдат интимни. Често в началото единият от съпрузите започва да наказва другия с отказ на секс. Не забравяйте, че сексът е един от най-важните начини да покажете близост и привързаност един към друг!

2. Нещастните съпрузи спират да си обръщат внимание един на друг.

Колкото и забързан живот да живеете, вие трябва да обръщате внимание на своя брачен партньор и това трябва да бъде сред основните приоритети в живота ви. Експертите са категорични, че когато взаимното внимание между съпрузите липсва, бракът страда.

3. Нещастните съпрузи се карат много лошо.

Истината е, че всички двойки се карат, но тези които имат нещастен брак, стигат по-далеч. Съпрузите в тези двойки си лягат ядосани и се сърдят един на друг със седмици и месеци. Те така и не намират път за помирение или избягват да говорят по горещите въпроси, тъй като знаят, че няма да стигнат до консенсус. Това ги кара да се затворят емоционално един към друг.

4. Нещастните двойки живеят в миналото.

Много съпрузи стигат до разногласия, именно защото намесват в споровете си неща, които са им се случили преди години. Във всички двойки има някакви емоционални рани и неразрешени въпроси от миналото, но те пречат и на тяхното бъдеще. Не си струва да им обръщате внимание!

5. Нещастните двойки спират да работят по брака си.

Бракът не е „работа“, но е нещо, по което двама души трябва да работят постоянно. Взаимоотношенията са трудна работа, но любовта е избор. Бракът понякога е труден и далеч от перфектен, но ако в него има любов, ако съпрузите се опитват да изглаждат разногласията си, ако се опитват да прекарват повече време заедно, ако разнообразяват ежедневието си, ако разговарят, ако се уважават и си имат доверие, те няма да са нещастни с брака си и обратното.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари