IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 начина да покажете на близките си, че ви е грижа за тях

5 януари 2015 10 10

Покажете на роднините и приятелите си, че ги цените

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

В динамичния съвременен свят, в който живеем, много от нас пропускат да напомнят на близките си колко много ги е грижа за тях.

Ние често сме прекалено заети, за да се сетим за простичките неща, които правят живота ни наистина щастлив. Това са именно хората, които ни обичат, които ще пазят гърба ни в ситуация на заплаха и ще стоят до нас, когато имаме нужда от рамо, на което да поплачем.

Ето и няколко съвета как да покажете на близките си, че наистина цените факта, че те са част от живота ви:

1. Не пропускайте да им се обаждате от време на време

Достатъчно е от време на време да се обаждате на близките си и да им казвате по едно „Здравей, как си?“, за да им покажете, че се интересувате от тях и че не сте ги забравили, въпреки хилядата си ангажименти. Вашето обаждане може да ги трогне много или да се окаже, че имат нужда точно от това внимание в този момент.

2. Правете им малки изненади/подаръци

Ако имате среща със свой стар приятел/роднина, с когото не сте се виждали скоро, купете кутия с любимите му бонбони. Подобна малка изненада е чудесен начин да покажете на хората, които цените, че те присъстват в мислите ви и че помните вкуса им. Не прекалявайте с цената на подаръка, за да не излезе, че се хвалите с материалното си положение.

3. Показвайте подкрепата си

Изслушвайте проблемите на близките си и им давайте смислени съвети, без да се месите прекалено много в личния им живот. Това е начин да им покажете, че ви е грижа за тях. Просто им посветете част от времето и вниманието си, когато усетите, че те имат нужда от това. Покажете разбиране и състрадание, без да ги съдите и да им давате оценки.

4. Опитайте се да им бъдете от полза

Приятелите трябва да се подкрепят и да си бъдат полезни един на друг. Не пропускайте възможността да покажете на близките си, че те могат да разчитат на вас в труден момент или дори в ежедневни моменти. Например, ако сте били на парти у своя приятелка, останете да ѝ помогнете с подреждането и почистването на дома ѝ – тя ще го оцени.

5. Помнете важните факти от живота на близките си

Хората забелязват, когато друг си спомня важни неща за тях или за техния живот. Не забравяйте рождените и имените дни на приятелите си, техните годишнини и т. н. Това може да ви се струва дреболия, но те ще се трогнат от вниманието ви!

6. Инициирайте срещите си с тези, важни за вас хора

Дори да нямате време за роднините си в момента, просто им обещайте да се видите с тях в близко бъдеще, като дори определете повода/датата. Насрочването на среща макар и за след време, показва че наистина искате да се видите с близките си. Това със сигурност ще ги зарадва много и те ще чакат с нетърпение срещата/гостуването ви.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

СИМЕОН ДИКОВ ( преди 9 години )
ИЗЛАГАТЕ СЕ ПОСТОЯННО С КРАДЕНИ СНИМКИ ОТ НЕТА!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар