fallback

Защо не е разумно да се жените в 20-те си години

28 January 2015 15:02

6 причини защо не трябва да се чувствате принудени да го правите

Снимка: weddinginspirasi.com

Вярно е, че според тенденциите, все по-рядко модерните хора се решават да сключат брак в 20-те си години. Повечето от тях оставят тази важна житейска стъпка за 30-те години, когато вече са по-зрели и имат кариера или са финансово стабилни.

И все пак има някои по-емоционални двойки, които завладени от силната си любов, решават че биха могли да създадат и семейство

Те трябва да знаят, че бракът, особено в началото на 20-те, рядко е успешен. Ето и какви са причините да не прибързвате с тази крачка:

1. Вие не знаете каква дреха да облечете и със сигурност не знаете с кого искате да прекарате остатъка от живота си.

Когато човек не е сигурен дори за най-простите неща в живота си, например какво да си облече сутрин, едва ли той е готов да се установи с друг човек до края на живота си. Очевидно той все още има проблем с вземането на решения и затова няма смисъл да се жени, само защото приятелите му го правят. Всеки човек се развива със свое собствено темпо, а същото важи и за взаимоотношенията.

2. Животът не е строг график, който трябва да бъде следван.

Не е казано, че щом сте завършили университета и сте започнали добра работа, значи е време и да се ожените. Не се придържайте към някакви създадени от обществото модели и графици, само и само да не изостанете.

3. Не сте натрупали достатъчно опит с противоположния пол.

Това не означава непременно, че трябва да си сменяте гаджетата често, но просто е добре да сте общували с повече хора, преди да се посветите на един определен човек. Ами ако прибързате с брака (защото родителите ви искат внуче, например), а след две-три години срещнете точния човек, но вече е късно?

4. Тепърва ви предстои да се променяте.

Всеки човек се променя бавно с напредване на възрастта. 20-те години са време на големи промени в мисленето на всеки един индивид. Всъщност, това е декадата, когато човек къса с пубертета и минава в света на възрастните. Някои го правят по-бързо, на други им отнема повече време. Човек е един на 21 години и е съвсем друг на 28. Тези седем години са от голямо значение за вас и е важно да го имате предвид. Ами ако човекът, за когото сте се оженили на 24 се окаже съвсем различен на 30?

5. В 20-те години трябва да се научите на независимост.

Това е декадата, в която всеки човек се отделя от родителите си, започва да се издържа сам и да се грижи за домакинството си сам. Добре е да се научите да бъдете независими преди да създадете семейство. Освен това сега е времето, когато можете да си ходите на фитнес и партита сами, без да се съобразявате с друг човек.

6. Това е време, в което трябва да сте егоисти.

В 20-те си години вие трябва да се поставите на първо място в живота си. Това е моментът, в който трябва да се съсредоточите върху следването си и кариерата си, за да поемете по верния път. Ако побързате да се ожените, вие ще спрете да използвате местоимението „аз“, а ще говорите за „ние“. Вече ще трябва да се научите да споделяте времето си със своя съпруг и да се грижите за него и децата ви. Тоест, ще имате по-малко време да се обичате и грижите за себе си.

Автор на статията:
Teodora Dragoeva
Сподели
жените егоисти 20-те
0 коментара
fallback