IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

10 от най-колоритните места на Земята

15 март 2015 13 00

Светът е изпълнен с красиви цветове

Снимка; pinterest.com

Снимка; pinterest.com

Несъмнено към края на зимата вече не ни се иска всичко около нас да белее от сняг, а по-скоро да мечтаем за цветовете и аромата на пролетта.

Затова решихме да ви покажем някои от най-колоритните кътчета на Земята, покрити с пъстри цветя и необикновени растения.

Факт е, че светът е изпълнен с красиви цветове, подобни на тези от сънищата, мечтите и халюцинациите ни.

На нашата прекрасна, загадъчна планета има наистина уникални места, които си заслужава да бъдат видени и посетени на живо.

Представяме ви 10 от тези впечатляващо живописни пейзажи:

1. Полетата с лавандула във Франция.

През летните месеци в някои райони на френския Прованс могат да бъдат наблюдавани подобни колоритни картини в ярко пурпурно лилаво. Това са полета с цъфнала лавандула.

Снимка: purewow.com

2. Прочида, Италия.

Прочида е малък остров в Южна Италия, в района на Неапол. Тук внимание заслужават цветните къщи, които се издигат до брилянтното синьо Средиземно море. Именно на това красиво място е сниман филма „Талантливият мистър Рипли“.

Снимка: purewow.com

3. Цветната река Каньо Кристалес в Колумбия

Каньо Кристалес е наричана още „реката на петте цвята“. Тя е биологично чудо, а красивите ѝ цветове се дължат на редките видове водорасли, които цъфтят във водата.

Снимка: purewow.com

4. Езерото Ретба в Сенегал.

Това езеро е с цвят на розова дъвка, но водата му не става за пиене. Цветът му се дължи на бактерии, които виреят в солените му води. Истината е, че забележителното езеро мени цвета си в зависимост от сезона и времето – водата му може да бъде от тъмнолилава до розова, но има дни, в които тя изглежда като водата на всяко друго езеро по света.

Снимка: purewow.com

5. Полетата с лалета в Холандия.

През пролетните месеци Холандия си заслужава да бъде видяна в целия ѝ колорит. Именно тогава в някои области на страната има огромни полета от безупречни лалета и зюмбюли, в зашеметяващ набор от цветове.

Снимка: purewow.com

6. Големият бариерен риф в Австралия.

Това чудо на природата е дом на повече от 400 вида корали, 500 вида водорасли и 1500 вида екзотични риби. Всичко това създава една невероятна цветна палитра под водата.

Снимка: purewow.com

7. Земеделските земи в Луопинг, Китай.

Луопинг е малък окръг в източната част на Юнан, Китай. Тук през пролетта земеделските земи се превръщат в „златно море“. Това става, когато растението рапица (канола) е в сезон на цъфтеж.

Снимка: purewow.com

8. Долината на хималайските цветя в Индия.

Това място е включено в списъка със световното наследство на ЮНЕСКО. На територията на парка не живеят хора и пашата е забранена. Паркът е отворен единствено в периода от юни до октомври, след което там има значителна снежна покривка. Над 500 цветя красят колоритния килим, от които най-много се срещат орхидеи, макове, маргаритки, иглики, невен и анемонии.

Снимка: purewow.com

9. Парк „Шибазакура“ в Япония

През пролетта, полетата в полите на планината Фуджи, се покриват със стотици хиляди розови цветчета „Shibazakura“ в различните нюанси на този цвят. Паркът се намира в района Хигаши-мокото, на 25 км южно от централната част на Абашири. Името звучи странно за нас, но на японски „шибазакура“ означава „мъх“. Стъпвайки на територията на парка, ще попаднете в едно цикламено море.

Снимка: purewow.com

10. Натрон, Танзания.

Това плитко, солено и алкално езеро се намира сред сухите и пусти терени в Северна Танзания, като достига до границата с Кения. То е разположено между кратера Нгоронгоро и равнините на Серенгети на запад и Килиманджаро на изток. Езерото е абсолютно негостоприемно за флората и фауната, но пък водата му е изумително червена, дори оранжева, а бреговете му са в ярък жълто-кехлибарен цвят.

Снимка: purewow.com

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари