Ако си падате по италианската кухня, това ястие с кайма и панчета няма да ви остави равнодушни. Панчета е разновидност на бекона, типичен месен продукт от традиционната италианска кухня.
Колкото до рецептата, тя не е никак трудна, но все пак ще ви отнеме около час и половина, за да я приготвите.
Количеството, което ви показваме ще стигне за около шестима души.
Необходими продукти:
900 г телешка кайма; 6 филийки франзела; 1 чаша пълномаслено прясно мляко; 1 чаша настърган пармезан; 4 цели яйца; 1/3 чаша нарязан на ситно магданоз; 1 чаена лъжичка сол; 1 чаена лъжичка риган; 1/2 чаена лъжичка черен пипер; 12 филийки панчета; 2 консерви домати на кубчета; 1/4 чаша кафява захар; 1 чаена лъжичка горчица; 1 щипка лют червен пипер; 1 чаена лъжичка сос Уорчестър.
Начин на приготвяне:
Снимка: thepioneerwoman.com
Загрейте фурната до 180 градуса. Поставете в голяма купа каймата, млякото, накиснатия във вода хляб, пармезана, яйцата, магданоза и подправките (сол, риган и черен пипер) и омесете всичко заедно, както се меси кайма за кюфтета.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това направете соса като комбинирате кубчетата домати, кафявата захар, горчицата, червения пипер и соса Уорчестър. Разбъркайте всичко заедно.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това оформете каймата в голямо кюфте с формата на хляб и го сложете в тавата. Отгоре подредете филийките с панчета и покрийте повърхността с доматената смес.
Снимка: thepioneerwoman.com
След това покрийте тавата с фолио, сложете я във фурната и печете в продължение на 40 минути.
Снимка: thepioneerwoman.com
На 40-тата минута отстранете фолиото и продължете да печете ястието още 30 до 40 минути.
Снимка: thepioneerwoman.com
След като ястието е готово, нарежете го на дебели филии и го сервирайте с любимите си зеленчуци.
Снимка: thepioneerwoman.com