IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Копенхаген – градът на колоездачите

2 април 2015 12 01

Столицата на Дания е рай за велосипедистите

Снимка: Pinterest

Снимка: Pinterest

Копенхаген беше обявен за най-хубавия град за живеене в света за 2013-та и вероятно има защо.

Жителите на столицата на Дания умеят да балансират между напредък и традиция, между стимул и сигурност, между глобално и локално.

Копенхаген е един очарователен и в същото време космополитен град и макар да не е евтин за живеене и да е дъждовен, все пак в него има почти всичко – екосреда, мода, култура, забележителности, красива природа, интересна архитектура, международна кухня, приятелски настроени хора, много заведения и др.

Освен това Копенхаген ще ви впечатли с това, че е много зелена столица и че хората се радват на множество велоалеи навсякъде.

Ето защо повечето обитатели на града предпочитат да се придвижват с лекота, яхнали своите велосипеди.

Всяка делнична сутрин, около 7 часа, датската столица оживява. Мъжете в делови костюми, модерно облечените жени и повечето деца се качват на колелата си и тръгват на работа или на училище.

Всъщност, 37 на сто от всички живущи в Копенхаген предпочитат да се движат с велосипеди и те са се превърнали в неразделна част от дизайна на трафика.

Повечето туристи мислят, че в града на Малката русалка наистина са супер загрижени за околната среда и затова предпочитат велосипедите пред автомобилите, но истинската причина е, че колелото е най-бързият и лесен начин да се движиш из града (в повечето случаи стигаш по-бързо, отколкото с кола или автобус).

Вижте защо Копенхаген е градът на колоездачите в галерията ни!

Снимка: Pinterest

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари