IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Резиденцията на Нелсън Мандела се превърна в хотел

28 май 2015 07 31

Къщата се намира на няколко часа път с кола северно от Йоханесбург

Снимка: adelto.co.uk

Снимка: adelto.co.uk

Бившата резиденция на Нелсън Мандела отвори врати за обществеността. Прекрасната вила се намира на няколко часа път с кола, северно от Йоханесбург. Днес резиденцията е кокетен хотел насред девствената африканска провинция.

Хотелът се казва „Shambala Private Game Reservee“ и наистина е перфектното място за почивка сред тишина и спокойствие и място за съзерцание и рефлексия (термин в психологията, означаващ самоанализ на собствените мисли и преживявания).

Това място олицетворява идеите за помирение и надежда. Центърът е бил последният частен дом на бившия президент на Южноафриканската република, в периода 2001 – 2013 г. (до смъртта му).

Самата вила е построена за Мандела от неговия близък приятел Доу Стейн като отстъпление и място, където президентът да може да кани известните си гости.

Днес центърът е на разположение под наем за малки групи и семейства. Къщата разполага със закрит басейн, с изглед към широката открита тераса.

По изрично искане на Мандела, къщата е със семпъл дизайн, в традиционна африканска стилистика.

Всички мебели и дървени детайли в интериора са направени от майстора-занаятчия от Мозамбик Матсмела Айк Никоана.

Вижте красивата ексрезиденция на Мандела в галерията ни!

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари